Haberler

Telegraph: Ankara Güvenli Bölge İçin Polis Gücü Eğitimine Başladı

Güncelleme:

İngiliz Telegraph gazetesi, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge için Türkiye'nin Türkmenlerden oluşan polis gücünü eğitmeye başladığını yazdı.

İngiltere'de yayınlanan Telegraph gazetesi, Türkiye'nin Suruç'ta IŞİD bağlantılı bir saldırıda geçen ay 32 kişinin öldürülmesinin ardından ABD öncülüğündeki askeri koalisyonla işbirliğini artırdığını ifade ederek, Türkiye'nin muhalefet gruplarıyla olan bağlantılarına rağmen vekalet gücü için Suriyeli Türkmenleri seçtiğini belirtti.

Telegraph gazetesi, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge için de Türkiye'nin Türkmenlerden oluşan polis gücünü eğitmeye başladığını yazdı.

POLİS GÜCÜ GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞACAK

Türkmen grupların, ABD öncülüğündeki Eğit-Donat programında yer alan Türkmen savaşçılara ek olarak, bölgenin güvenliğini sağlamaya aday olacak polis gücüne kaydolmak için gönüllülere yönelik olarak çağrı yayımladığını yazan gazete, Türk ve Amerikalı yetkililerin IŞİD'den arındırılan 55 millik bölgede farklı görüşleri birleştirmeye çalıştığını ifade etti.

LİSTELER HAZIR

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Gaziantep Temsilciliği Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmenoğlu ile yapılan röportajı aktaran gazete Türkmenoğlu'nun, Türkiye ile işbirliği içinde güvenli bölgeyi koruyacak polislerin eğitimi için 1,500-2,000 kişilik bir listeleri olduğunu, ve bu grupların bazılarının savaş cephesinde yer alacağını söylediğini yazdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (21)

anti-rte:

daha çok tır göndereceksiniz demek ki

15
11
yanıtYanıtla
HACI HAYSİN:

YANİ BU ŞUNU GÖSTERİYOR FAŞİST IRKÇI BİR ORDU YETİŞTİRİLİYOR ÇOK GÜZEL BİR HABER

9
14
yanıtYanıtla
ahmet:

Türkmenler kim ya

4
17
yanıtYanıtla
ali:

IŞİD BU MİLLETİN SEVDASIDIR VUR IŞİD VUR PKKYI İTLAF ET

7
11
yanıtYanıtla
TC:

Kurt lerden yıllardır hainlik dışında birşey görmedik. Elektrik sigara kaçakçılığı vergi odemiyorlar saten terörist lik hainlik hat safhada adamlara öğretmen gönderiyoruz kaçırıyorlar ambulans yolluyoruz yakıyorlar. Polis asker yolluyoruz öldürüyorlar. Yol yıkıyorlar. Fabrika insaatini istemiyorlar. E o zaman siz hizmeti istemiyorsunuz. Doğru daga gidin medeniyetten uzak yaşayın geberin gidin. Bu kafayla çağın hep gerisinde kalacaksınız

4
11
yanıtYanıtla
öztürk:

mit elemanlarını türkmen diye yuturmayın; herkes ouyunuzu biliyor. telaferde türkmen kardeşlerimiz it daiş tarafından taru mar edilip kadınları kızları kaçırılıp pazarlada satıldığında nerdeyediniz. kürt düşmanlığı beyninizi yedi bitiridi yazıklar olsun.

13
0
yanıtYanıtla
zaza 12:

orada türkmen yokki gücüde olsun türkiyede giden paramiliter guplar var onlarda en ufak çatışmada kuyruğunu kısarak YPG ye sığınır

3
1
yanıtYanıtla
HARİKİRİ:

negüzel işte kalleş pkk kürtleri eğiten amerika karşı bizde türkmenleri eğitiriz . . . yargılamaya kalkan adilik yapmış olur . . . önce abd -almanya-ingiltere ve israili yargılasın

2
1
yanıtYanıtla
adanalíMobil-ANDROID:

dúnyayı bozdu bu rte

1
2
yanıtYanıtla
biretr:

KAFIR IRAN- KAFIR ESAD! kuklalar HALKINI yok ediyor

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title