Haberler

Tekvando'daki Başarı Adana'nın Yüzünü Güldürüyor

Tekvando Bölge Antrenörü ve Poomse Teknik Komite Üyesi Ramazan Doğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yerel yöneticiler, okul müdürleri ve velilerin desteğiyle Türkiye’de ve Avrupa’da seslerini duyurmaya başladıklarını söyledi.

Tekvando Bölge Antrenörü ve Poomse Teknik Komite Üyesi Ramazan Doğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yerel yöneticiler, okul müdürleri ve velilerin desteğiyle Türkiye'de ve Avrupa'da seslerini duyurmaya başladıklarını söyledi.

Doğdu, sistemli ve program içinde çalışmanın meyvelerini almaya başladıklarını, haftanın 6 günü, 7-35 yaş arası 150 sporcuyla Sarıçam Asım Savaş Spor Salonunda antrenman yaparak hazırlandıklarını belirterek, "Başta tesis olmak üzere, her konuda bize güvenen ve sürekli destekleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin katkılarıyla hedef büyüterek uluslararası arenada kentimizin tekvando da gücünü hissettireceğiz" dedi.

Lisanslı sporcu sayısında patlama yaşandığını, geçen sene içinde Avrupa ve Türkiye'de önemli dereceler elde ettiklerinin altını çizen Doğdu şöyle devam etti:

"Türkiye şampiyonalarında 7 si altın toplam 12 madalya elde ettik. Avrupa'da ise 5 madalya kazanarak bu sene üstümüze düşeni en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Göreve geldiğim günden beri özverili bir şekilde çalışmanın karşılığını bu sporcuların milli takım formasıyla, İstiklal Marşı'nı söylettiler ve bayrağımızı göndere çektirdiler. Bu başarılar hepimizi gururlandırdı. 2013 yılı isteğimiz gibi verimli geçti. Hedefimiz 2014 yılında bu tempoyu artırarak milli takıma daha çok sporcu göndermektir."

"OKULLARI TARAYARAK YETENEKLİ SPORCULARI SEÇİYORUZ"

Doğdu, "Okullarda başarılı ve yetenekli sporcuları tarama yaparak seçiyoruz. Okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve ailelerinin desteğiyle başarı elde etmek daha kolay. Sporda aile ve okul desteği çok önemli. Burada yetenekli sporcuları kulübümüze kazandırıyoruz. Özellikle tesis ve malzeme konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve tesis sorumlusu Miktad Birer bizlere yardımlarını esirgemiyorlar. İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi, sık sık antrenmanlara gelerek sporcularla yakından ilgileniyor" diye konuştu.

Tekvando'nun savunma sporu olduğuna, kavga imajının yanlış yorumlandığına vurgu yapan Doğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir tekvandocu saldırıya maruz kaldığında bir anlık tereddüt eder. Tereddüdün korkudan değil bu asil sporun insanları incitmede kullanmak istememesindendir. Bir tekvandocu sinirlerine hakim ve barışçıldır. Antrenmanlarda ve diğer toplantılarda, tekvandonun kavga sporu olmadığını, her zaman her koşulda centilmenliğe önem vermelerini anlatırız. Sporcuların saha içi başarının yanı sıra, eğitimi, sağlığı, beslenmesi ve saha dışında özel yaşamlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Çünkü aileler bizlere güvenerek kız ve erkek çocukları spora gönderiyorlar. Onları korumak, vatana, millete bağlı birey olmalarını sağlamak biz antrenörlerin birinci görevidir."

ADANA VE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Doğdu, sporcusu Nafia Kuş, aynı yıl içinde Genç, Ümit ve Büyükler kategorisinde altın madalya alarak bir ilki yaşattığını kaydetti.

Kuş'un Türkiye Olimpiyata Hazırlama Merkezi (TOHM) kampına çağrıldığına dikkat çeken Doğdu, bu sporcunun Endonezya'da düzenlenen İslam Oyunlarında gümüş madalya aldığının altını çizdi.

Türkiye'de ve Avrupa'da, uluslararası müsabakalarda derece alan sporcuların isimleri şöyle:

Nafia Kuş (Altın), Emine Akış (Altın), Sevilay Karakılçık (Altın), Büşra Özden (Bronz)

Poomse Türkiye Şampiyonasında derece alan sporcuların isimleri ise:

Berfin Doğdu (Altın), Büşra Özden (Altın), İrem Erdoğan (Altın), Gizem Şahbaz (Altın),Sevilay Karakılçık (Altın), Gaye Nur Sert (Altın), Nafia Kuş (Altın), Büşra Gül Topçu (Gümüş), Emine Akış (Gümüş), İsmihan Türgüt (Gümüş)

Doğdu, Sait Nuri Doğdu, Berivan Bozdağ ve Hilal Güzel'in milli sporcu olmalarından dolayı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na (BESYO) girdikleri ayrıca devlet bursu aldıklarını sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title