Haberler

Teksif, 10 ve 24 Eylül'de 20 İşyerinde Greve Çıkıyor

Teksif, 10 ve 20 Eylül'de 20 İşyerinde Greve Çıktığını Açıkladı. Greve Giden Firma Sayısı 17'den 20'ye Çıkarken, Greve Gidecek İşçi Sayısı da 12 Bine Yükseldi.

TEKSİF, 10 ve 20 Eylül'de 20 işyerinde greve çıktığını açıkladı. Greve giden firma sayısı 17'den 20'ye çıkarken, greve gidecek işçi sayısı da 12 bine yükseldi.

TEKSİF tarafından yapılan yazılı açıklamada, 21.Dönem Toplu İş Sözleşmesi yenileme görüşmelerinde, TÜTSİS'in katı tutumu yüzünden hala bir netice alınamadığı belirtilerek, TEKSİF açısından görüşmelerin son bulduğu ve seri grev uygulamalarının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "16 Ağustos'ta Ankara'da yapılan son toplantıda, TEKSİF olarak geçen dönemdeki sözleşmenin aynen tatbikini istememize rağmen, işveren sendikası yetkilileri sıfır zamda direnerek, kazanılmış hakları ve fazla mesaileri asgari düzeye indirme teklifi ile karşımıza çıkarak adeta tüm anlaşma kapılarını kapatmıştır. Yeni girenlere ikramiye verilmemesi konusunun ise gündeme getirilmesine bile karşı çıkıldı" denildi.

Açıklamada, daha önce 11 işyerinde 10 Eylül'de greve çıkılacağı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, tabandan gelen yoğun istekler sonucu, 24 Eylül'de 9 işyerinde daha greve çıkma kararı verildi. 24 Eylül'de greve çıkılacak işyerleri; İşbir Sentetik,Öztek Tekstil,Orta Anadolu Mensucat,Topkapı iplik,Tekstüre Çorap,Akın Tekstil, Herteks Tekstil, Modital Tekstil ve Edip İplik olarak belirlendi. Greve gidecek firma sayısı 17'den 20'ye çıkarken, greve gidecek işçi sayısı ise 12 bine yükseldi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title