Haberler

Vestel, Cebit'e Yeni Teknoloji Ürünleri İle Damgasını Vurdu

Güncelleme:

Vestel, dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT 2012'de tasarım ve teknoloji harikası yeni ürünleriyle boy gösterdi.

Fuarda özellikle internete bağlanabilen Smart TV, 3D TV, süper ince LED TV, akıllı tahta, IP tabanlı interaktif otel TV, transparan LCD, videowall sistemleri, dijital bilgi ekranı, Android tabanlı TV ve set-üstü kutular dikkat çekti. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, fuarda Vestel teknolojisini dünyaya tanıttıklarını belirterek "Bu sene 12. kez katıldığımız CeBIT, Vestel'in hedef pazarlara erişimini kolaylaştırırken ihracat performansını da artırıyor" dedi.

Vestel, Almanya'nın Hannover kentinde 6 – 10 Mart tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT'te bu sene smart TV, 3D TV, super ince LED TV ve profesyonel ekran çözümlerine yönelik ürünlerini görücüye çıkardı. CeBIT'e 12. kez katılan Vestel, 130 metrekarelik standında tanıttığı 25 farklı ürünüyle teknoloji standartlarını belirlemede ortaya koyduğu performansı gözler önüne serdi. Vestel'in fuarda sergilediği başlıca ürünler arasında internete bağlanan Smart TV, 3D LED TV, super ince LED TV'ler, akıllı tahta, transparan LCD, videowall sistemleri, dijital bilgi ekranları (digital signage), IP bazlı interaktif otel TV ve Android tabanlı dijital kutu ve monitörler bulunuyor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, 2012 yılında toplam TV satışlarının yüzde 22'sinin Smart TV, yüzde 15'inin 3D TV olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca otel TV sistemleri satışında yüzde 40, dijital bilgi ekranı satışında yüzde 50 büyüme hedeflediklerini vurgulayarak "2012 yılında toplam 10 milyon adet TV ihracatı yapmayı planlıyoruz" dedi.

Erdoğan: "Hedefimiz diğer ülkelerdeki akıllı tahta ihalelerini de kazanmak"

CeBIT'de özellikle profesyonel uygulamalara dönük ürünlerini sergilediklerini ve fuarın yeni iş ortaklıkları için önemli rol oynadığını belirten Erdoğan, Vestel'in 2011'de 2,8 milyar dolar ihracata ulaştığını ve şirketin cirosunun yüzde 76'sının ihracattan geldiğini ifade etti. Vestel'in yurtdışı satışlarının yüzde 72'sini elektronik ürünlerin oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan, son 2 yılda ürün geliştirme faaliyetlerini profesyonel ekran çözümlerine yoğunlaştırdıklarını ve bu alanda 30 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Profesyonel kullanıma özel ekranlarda dünya çapında önemli firmalardan biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Fuarda firma, otel, hastane, alışveriş merkezi, mağaza, havaalanı, okul, kütüphane, rezidans gibi pek çok farklı alanda kullanıma uygun çözümlerimizi mevcut ve potansiyel müşterilere tanıtmayı ve yeni iş bağlantıları kurmayı hedefliyoruz."

Profesyonel ekran pazarında henüz 2 yıldır faaliyet gösterdikleri halde, tüketici elektroniği alanındaki bilgi ve deneyim birikimi sayesinde hızlı yol kat ettiklerini belirten Erdoğan, "2012'de Güney Amerika ve Asya pazarlarına yoğunlaşmak üzere ürün geliştirme çalıştırmalarımızı hızlandırdık" dedi.

LCD yerini hızla LED'e bırakacak

2012 boyunca LED ekranların başta Avrupa olmak üzere tüm pazarlarda hâkimiyet kurmasını beklediklerini ifade eden Erdoğan, "Teknolojide daha ince tasarımlara olan ilgi ve talep gün geçtikçe artıyor. Vestel olarak bizim de bu modellerdeki ürün gamımız ve buna paralel olarak satışımız artmaya devam edecek. 2012 yılının sonunda daha önceki panel teknolojisi LCD ekranların birçok pazarda artık yer almadığını göreceğiz " diye konuştu.

CeBIT Fuarı'nda sergilenen Vestel ürünleri

Smart TV

Vestel'in geliştirdiği, uzaktan kumanda üzerindeki özel internet tuşuna basarak internete bağlanma olanağı sağlayan LED TV. TV üzerindeki web bağlantılı uygulamalar son kullanıcıya istediği içeriği (müzik, video, film v.b) istediği zaman internet üzerinden izleme olasılığı sunuyor. Kaçırılan TV programlarını izleme olanağı sunan catch-up servisi, facebook, twitter gibi sosyal arkadaşlık sitelerine erişim, hava durumu, spor, günlük haberlerin takibi, oyunlar, izle-öde sisteminde film izleme gibi çeşitli internet uygulaması (eğlence, oyun, film, müzik, film, catch-up TV v.b) bulunmakta.

GlassON TV

Alışık olduğumuz plastik ön kapak kullanımı yerine tamamen cam ve metal çerçeve ile üretilen GlassON TV önünde herhangi bir çerçeve görünmüyor; camdan ekran ile sınırsız bir ekran hissi yaratılıyor. Bu sayede ürün daha ince ve zarif bir görünüm kazanıyor.

Ultra Super Slim LED TV

Cam üzerine entegre yeni TV teknolojisi sayesinde çerçeve genişliği 35 mm'den 25 mm'ye, panel bölgesindeki TV kalınlığı 39.5 mm'den 13.5 mm'ye düşürülen yeni süper ince LED TV'ler de fuarda sergileniyor.

3D LED TV

42" pasif gözlüklü 3D TV. Üç boyutlu içeriği aynı anda birçok kişinin izlemesini sağlayan düşük maliyetli 3D gözlük kullanan FPR teknolojisi ile geliştirilen 3D TV'ler 22" den 65" e kadar geniş bir ürün gamında tüketiciye sunuluyor

65" İnteraktif dijital tahta (akıllı tahta)

Çıktı alabilen, e-posta gönderebilen, video konferans yapabilen çok amaçlı ürün, dokunmatik LED ekranının arka tarafına takılan PC kartı sayesinde öğrencilere etkileşimli eğitim imkânı sunuyor. Ekran elle yazılan her şeyi dijital formata dönüştürüyor, yapılanlar saklanarak öğrencilere e-posta ile gönderilebiliyor. Ayrıca ekran üzerinden öğrencilerin kişisel bilgisayarları ile haberleşmek, bilgisayarları kontrol etmek ve dersleri kaydederek öğrencilerin bilgisayarlarına göndermek mümkün

IP tabanlı interaktif Otel TV

Esas olarak otel, hastane ve rezidanslarda kullanıma yönelik IP bazlı interaktif TV, bir sunucu üzerinden odalardaki TV'lere HD uydu, kablo ve karasal sinyal aracılığıyla binlerce canlı TV ve müzik kanalına erişim sağlıyor. Sistem, izle-öde sistemiyle vizyondaki filmleri izleme olasılığı sunuyor ve hava durumu, haber, finans, yakın restoranlar, gezilecek yerler gibi çeşitli bilgilere erişim sağlıyor.

Transparan LCD

1680 * 1050 çözünürlük sunan 22 inç ve 1366 * 768 çözünürlük sunan 46 inç şeffaf ekranlar, mağazalarda reklam amaçlı kullanıma yönelik geliştirildi. HDMI ve USB desteği sunan bu şeffaf ekranda seçilen ürün hakkındaki bilgiyi, ekranın arkasında ise gerçek ürünü görmek mümkün.

Dijital LED Bilgi ekranı (Digital Signage)

Alışveriş merkezleri, havaalanı, hastane ve otel gibi birçok farklı kurumda hedef kitlenin bilgilendirilmesi ya da tanıtım amacıyla kullanılan, çeşitli dijital içeriklerin uzaktan yönetilebildiği kapalı devre yayın sistemi.

46" LCD 55" LED ve 65" Plazma videowall sistemi

Birden fazla ekranın birleşerek tek bir görüntü verdiği bu sistemle büyük sınıflarda, anfilerde ve konferans salonlarında derslerin ve toplantıların kolaylıkla takip edilebilmesi sağlanıyor.

Android tabanlı LCD ekran ve dijital kutu

Android 2.2 işletim sistemi tabanlı ürünler, 150'nin üzerinde TV ve radyo kanalına erişim, izle öde sistemi ile film izleme ve birçok etkileşimli özellik sunuyor. Kullanıcı internet üzerinden oyun, alışveriş, hava durumu gibi Android'in sunduğu birçok uygulamayı indirebiliyor, arama yapabiliyor ve sosyal medya sitelerine bağlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Hannover Almanya Vestel Cebit Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title