Haberler

OKX, Polygon Labs ile stratejik iş birliği başlattı

Güncelleme:

Kripto para borsası OKX, uluslararası blokzinciri yazılım teknolojisi şirketi Polygon Labs ile iş birliği yaparak yeni bir ağ başlattı. Ethereum tabanlı X1 ağı, geliştiricilere ve Web3 meraklılarına hitap eden kullanıcı dostu bir protokol olarak faaliyet gösterecek.

Kripto para borsası ve Web3 ekosistemi OKX, uluslararası blokzinciri yazılım teknolojisi şirketi Polygon Labs ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyurdu. Stratejik iş birliği kapsamında, Ethereum tabanlı Sıfır Bilgi (Zero Knowledge | ZK) Katman-2 ağı olan yeni OKX yerel ağı X1 için testnet (test amacıyla kurulmuş alternatif Bitcoin blokzinciri) başlatıldı.

OKX'ten yapılan açıklamada; geliştiricilere ve Web3 meraklılarına hitap eden, kullanıcı dostu son teknoloji bir protokol olan X1'in, OKX'in yerel ağı olarak faaliyet göstereceği belirtildi. ZK kanıtlarını kullanarak ağı son derece güvenli ve ölçeklenebilir hale getiren bu geliştirmenin, işlem maliyetlerini de düşüreceği kaydedildi. Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamaların sorunsuz ve güvenli bir şekilde kurulmasına olanak tanıyacak X1'in, herkesin zincir üstü geliştirme yapmasına imkan vererek, 50 milyonu aşkın kullanıcıyı geliştirici katılımı açısından dünyanın en büyük iki Web3 topluluğu sayılan Polygon ve Ethereum'a bağlayacağı vurgulandı.

Geliştirmenin merkeziyetsiz finans (DeFi), kurumsal ve diğer alanlardaki geliştiricilerin ilgisini çekeceğini ve bu sayede Web3'ün geleceğine yön vereceğini kaydeden OKX İnovasyon Direktörü Jason Lau, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yeni OKX yerel ağı X1, kullanıcılarımızı bilinçlendirerek, zincir üstü ve Web3 alanını keşfetmeleri için onları desteklemek adına yürüttüğümüz faaliyetlerin temel dayanaklarından biri olacak. Bu ölçeklenebilir ve erişilebilir ağ sayesinde geliştiriciler, X1 üzerinde hem kullanıcı dostu hem de diğer ağ ve ekosistemlerle birlikte çalışabilen üst düzey Web3 uygulamaları oluşturarak bunları tüketicilerine sunma olanağına kavuşacak. Polygon Labs ile işbirliğimiz sayesinde, daha fazla geliştiriciyi çekerek daha fazla kullanım alanı oluşturulmasını ve nihayetinde Web3'ün geniş kitleler tarafından benimsenmesini sağlamayı hedefliyoruz."

POLYGON CDK İLE OLUŞTURULDU

X1, Polygon Labs ile OKX arasındaki stratejik iş birliği kapsamında, ağustos sonunda kullanıma sunulan ve sınırsız ölçeklenebilirlik ve birleştirilmiş likidite vaat eden Polygon Chain Development Kit (CDK) kullanılarak geliştirildi. Ethereum ile uyumlu olan ağ, merkeziyetsiz uygulamaların sorunsuz ve güvenli bir şekilde kurulmasına olanak tanırken, akıllı sözleşmeler, cüzdanlar ve araçlarla bağlanabilirlik özellikleri de sunacak. X1'in geliştiricilere merkeziyetsiz uygulamalar oluşturabilecekleri uygun maliyetli ve kullanıcı dostu bir platform sunduğunu kaydeden Polygon Kurucu Ortağı Sandeep Nailwal ise geniş OKX topluluğu ile Polygon ve Ethereum arasında etkin bir köprü kurulduğuna dikkat çekerek "Bu güncelleme, geliştiricilerin Ethereum üzerinde ZK Katman-2 çözümlerini tasarlayıp oluşturmalarına olanak tanıyan Polygon CDK teknolojisinin kullanımı açısından da önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Polygon CDK ile kurulan zincirler, birlikte çalışabilirlik özellikleri sayesinde gelecekte çok daha geniş bir ağ içinde var olabilecek. Bu teknolojiyi daha da geliştirmek ve X1 ağının başarısını desteklemek için OKX ekibiyle çalışmaktan heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

Bir Web3 teknolojisi şirketi olarak öne çıkan OKX ise bu konudaki somut adımlardan birini attı. Şirketin açıklamasında, Polygon CDK'nın ana katkı sağlayıcısı olan OKX'in, Ethereum'un ölçeklendirilmesi için mühendislik ve diğer alanlarda kaynak sağlamayı sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Kripto Para Yazılım Teknoloji Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title