Haberler

Mgs 5 The Phantom Pain İnceleme

Güncelleme:

Sene 1998, daha çok genç yaşlardayım ve elimin altında PlayStation 1 var. O zamanlar için PlayStation 1'de ne görsek; "Oooo... Grafiklere bak be!" diyoruz.

Sene 1998, daha çok genç yaşlardayım ve elimin altında PlayStation 1 var. O zamanlar için PlayStation 1'de ne görsek; "Oooo… Grafiklere bak be!" diyoruz. Daha böyle Unreal Engine 4'ler, CryENGINE'ler falan yok elbette. O yıllardan unutamayacağım çok ender oyunlar vardır; Final Fantasy VIII, Syphon Filter, Spider-Man, Crash Team Racing ve Street Fighter Alpha 3… elbette bu liste böyle uzar gider ama nedense bu oyunlar aklımda yer etmiştir. Bu listede söylemediğim bir oyun daha vardı aslında, oynalanların asla unutamayacağı bir oyun, bizleri Gizlilik – Aksiyon oyun türüyle tanıştıran bir baş yapıt; Metal Gear Solid. Aslında bu efsanenin başlangıcı 1987 yılındaki Metal Gear'a kadar dayanıyor ama elbette o zamanlar o oyunu Türkiye'de oynayabilecek kaç şanslı kişi vardı?Untitled-1

Gizlilik – Aksiyon türündeki yapımlar her oyuncuya gelmez. Zordur, sabır ve belli bir seviye de İngilizce ister. Özellikle ülkemizde bu türe hayran olan insan sayısı ise, yeni nesilde neredeyse yok denilebilecek kadar az durumda. Türe ait en başarılı serileri; Metal Gear, Hitman, Thief ve Splinter Cell serisi olarak sıralamamız yanlış olmayacaktır. Elbette bu türe ait olan daha fazla yapım vardır ama şuan aklıma gelecek kadar kült olmuş yapımlar bu yazdıklarımdan ibarettir. Bir görevi en yüksek başarı ile tamamlamak için saatlerce uğraşırsınız, her zaman silahınızı çekip etrafa sıka sıka gitme şansınız vardır ama bunu kullamazsınız. Çünkü siz bu göreve gönderilmiş bir ajansınızdır ya da suikastçısınızdır, öyle ortalığı ayağa kaldırarak ilerlemek sizin işiniz değildir. Görevin sonuna doğru yapacağınız en ufak bir hata oyun zevkinizi kaçırır ve yeri gelir tüm görevi sıfırdan yapmaya başlarsınız.

İşte bizlere tüm bu duyguları sunan yapımdır Metal Gear serisi. Hideo Kojima önderliğinde yaratılan bu devasa, karmaşık dünya günümüze kadar halen içerisinde pek çok gizemi, karmaşayı barındırmaktadır. Hikaye olarak baktığımızda, Metal Gear oyunları gerçekten arap saçı tabirinin karşılığıdır da diyebiliriz. Karakterler, bu karakterlerin birbirlerine olan bağlantıları, altta yatan sır perdeleri, oyunların her birinin hikayesi ve bu hikayelerin aslında bir şekilde birbirlerine olan bağlantısı derken, serinin içerisinde kaybolur gidersiniz. Tam bu noktada, internet ve dergi kaynaklarından medet umarsınız ama bunlar işinizi kolaylaştıracağına sizi daha da zora sokar, kafanız tamamen allak bullak olur. Hele birde o yıllarda internetin bu kadar aktif olmadığını, oyun sitelerinin oldukça az ve bu tür bilgilerin paylaşımının da bir o kadar az olduğunu düşünürsek, vay oyuncuların haline…

Şimdi isterseniz öncelikle sırasıyla tüm Metal Gear oyunlarını bir listeleyelim.

Metal Gear (1987)

Snake's Revenge (1990)

Metal Gear 2: Solid Snake (1990)

Metal Gear Solid (1998)

Metal Gear: Ghost Babel (2000)

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberity (2001)

Metal Gear Solid: The Twin Snakes (2004)

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (2004)

Metal Gear Acid (2004)

Metal Gear Acid 2 (2005)

Metal Gear Solid: Portable Ops (2006)

Metal Gear Solid: Portable Ops Plus (2007)

Metal Gear Solid Mobile (2008)

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)

Metal Gear Online (2008)

Metal Gear Solid Touch (2009)

Metal Gear Solid: Peace Walker (2010)

Metal Gear Arcade (2010)

Metal Gear Solid: Social Ops (2012)

Metal Gear Rising: Revengeance (2013)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Afganistan Türkiye Afrika Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title