Haberler

    Kuzey Kore'nin 3g Ağı Çöktü

    Kuzey Kore'de sorunlar sürüyor.

    Emre Çetinkaya - -

    Son dönemde Kuzey Kore ve Sony arasında yaşanan kriz hepinizin malumu. Tabii ki bu durum ilk olarak Sony'nin Kuzey Kore ile ilgili hazırladığı The Interview filminden ortaya çıkmıştı. Bu olayın ardından Sony'nin hacklenmesi ve aralarında filmlerin de olduğu birçok verinin internete sızdırılması olayı başka bir boyuta getirmişti. Son olarak geçtiğimiz hafta Kuzey Kore'nin interneti kesilmiş ve bu durum da Sony'e bağlanmıştı. Şimdi ise Kuzey Kore'de 3G ağı çöktü.


    25 milyona yakın kişinin yaşadığı ülkede, toplam 1.7 milyon kişinin bu durumdan etkilendiği ve saatlerce 3G şebekesinin kullanılamadığı açıklandı. Bu kesinti ise yaklaşık 9 saat sürdü.


    Öte yandan bu kesintinin sebebinin ise kaynağı belli olmayan saldırılar olduğu söyleniyor. Ancak geçtiğimiz hafta ülkede yaşanan internet kesintisi Obama'nın Sony saldırısı için yaptığı misilleme açıklamalarına bağlanmıştı. Bu olay da muhtemelen Obama'nın açıklamalarına bağlanacak.


    Şu an için olayın suçlularını araştıran Kuzey Kore'nin bu olaya tepkisinin ne olacağı büyük bir merak konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya The Interview Kuzey Kore Sony Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    O degildeMobil-IOS:

    Abi baskanlari bildigin 25 milyon kisiyi ayni anda kandiriyor nasi bi his acaba :)

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title