Haberler

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen e-Devlet SMS'i kullanıcıları tedirgin etti

    Güncelleme:

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan gelmiş gibi gözüken bir mesaj, milyonlarca kişiye ulaşarak kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. İBB tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların bu mesaja itibar etmemesi önemle rica edildi.

    Dolandırıcılar farklı yöntemler denemekten vazgeçmiyor. Bu sefer de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan gelmiş gibi gözüken bir mesaj kullanıcıları tedirgin etti. e-Devlet'i de işin içine dahil eden bu Sms, milyonlarca kişiye ulaşmasının ardından İBB tarafından da açıklama geldi. Peki bahsi geçen mesaj ne? İşte detaylar..

    e-Devlet Sms'i milyonlarca kullanıcıya ulaştı

    2 Ocak Salı saat 19 sularında kullanıcılara ulaşan mesaj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan gelmiş gibi gözüküyor ve kullanıcıların bir linke tıklamasını istiyor. Bu linke tıklamalarını sağlamak içinse: "e-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." şeklinde bir mesaj yazarak kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

    ??ÖNEMLİ DUYURU

    Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz. pic.twitter.com/9DLK9gEE4w

    — İstanbul Büyükşehir Belediyesi (@istanbulbld) January 2, 2024

    Bahsi geçen mesaj hakkında İBB'nin X paylaşımı

    Milyonlarca kullanıcıya ulaşan bu e-Devlet görünümlü SMS ardından İBB, X hesabından: "Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz." açıklamalarını yaptı.

    Bankalar birliği uyardı: Dolandırıcılara karşı bu dört hatayı sakın yapmayın!

    Birçok kullanıcının İBB'ye şikayeti üzerine gelen bu açıklama, kullanıcıların bahsi geçen SMS'e kesinlikle tıklamaması gerektiğinin göstergesi. Kullanıcıların mesajdaki linke tıkladığında e-Devlet'in resmi giriş sayfası benzeri bir sayfaya yönlendirildiği konuşuluyor.

    Böyle bir olayın yaşanmasının gözüktüğü gibi basit bir hadise olmadığını ve çok ciddi bir veri sızıntısının söz konusu olduğunu Hakkı Alkan da X hesabındaki gönderide belirtti.

    ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan, konuyla ilgili X paylaşımında şunları söyledi:

    Siber Güvenlik Okur Yazarlığı için vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi adına seferberlik başlatmalıyız. Takipçilerim için bu konular çerez gibi gelebilir ancak bu beceriye sahip olanların toplumda %10'u geçeceğini sanmıyorum. Etrafımızı bilgilendirmeliyiz.

    — Hakkı Alkan (@hakki_alkan) January 2, 2024

    Kaç kişinin verisiniz sızdırıldığı henüz belli değil. Ancak bu yöntem ile beraber linke tıklayıp kimlik numaranızı ve şifrenizi girdiğinizde bu bilgilerinizin otomatik olarak dolandırıcılığı yapan kişilere gittiğini söylemek güç değil. Bu gibi giriş sayfası benzeri yöntemler dolandırıcılıkta uzun zamandır kullanılıyor ancak milyonlarca kişiye atılan bir SMS'in söz konusu olması durumu farklı kılıyor.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Bahsi geçen e-Devlet konulu SMS size de geldi mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi E-Devlet SMS Dolandırıcılık Güvenlik Teknoloji Güncel Haberler

    Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

    Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

    Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

    Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

    Bakmadan Geçme

    Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title