Haberler

    İstanbul, 14 Şehirle Birlikte Battlehack'te Yarıştı

    Geliştiricilerin yetenekleriyle 100.000 dolarlık büyük ödül için mücadele ettikleri BattleHack’in 2014 Dünya Finali ABD’nin San Jose kentinde gerçekleşti.

    Hasan Genç - -

    10 ülkeden toplam 14 şehirde düzenlenen BattleHack yarışmalarında birinci olan ekiplerin mücadelesi PayPal'ın Silikon Vadisi'ndeki ofisinde gerçekleşti. 24 saat süren mücadelede ülkemizi temsil eden Lords of Kebap ekibi dışında Tel Aviv, Miami, San Francisco, Toronto, Berlin, Şikago, Varşova, Sidney, Boston, Meksiko, Singapur, Moskova ve Londra'dan gelen ekipler yarıştı.


    Mert Özcan, Toygar Dündaralp, Ahmet Turgut Katı ve Alan Sarp Yılmaz'ın oluşturduğu Türk ekibi, Team İstanbul adıyla yarışmada yer aldı. Halka açık alanlardaki sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen Fix it isimli iOS uygulamasını 24 saat içinde kodlayan Türk ekibi, vatandaşlarla yerel yönetimleri buluşturan ve sorunların daha hızlı çözülebilmesi için bağış toplanabilen sosyal projeyle yarıştı. Türk ekibinin geliştirdiği uygulama büyük ilgi görürken uygulamaya ilk talep Romanya'dan geldi.


    Lords of Kebap ile gerçekleştirdiğimiz röportaj:



    Yarışmaya İsrail'den katılan Shai Mishali ve Pavel Kaminsky tarafından geliştirilen AirHop isimli uygulama, yarışma birinciliğiyle birlikte BattleHack'in özel ödülü olan Viking baltasını ve 100 bin dolarlık büyük ödülü Tel Aviv ekibine kazandırdı. Mobil cihazların gsm ve wifi şebekesinden bağımsız olarak sms, e-mail ve ses mesajı gönderilmesine olanak sunan AirHop, telekom dünyasının Airbnb'si olmaya aday.


    İkincilik ödülünü kazanan Toronto ekibi, geliştirdiği uygulamayla nesneleri tanıyarak sesle ödeme yapılabilmesine olanak sundu.


    Boston ekibinin Ebola virüsüyle mücadele için geliştirdiği uzaktan sağlık verilerini toplayan uygulama, jüri tarafından üçüncülük ödülüne layık görüldü.


    PayPal'ın EMEA bölgesinden sorumlu Startup Lideri Orkun Saitoğlu, Türkiye'nin ilk kez dahil olduğu BattleHack etkinliğinde ülkemizi temsil eden Team İstanbul'un fikrinin çok beğenildiğini ve olumlu tepkiler aldığınısöyledi. BattleHack 2015'te İstanbul'un yine yer alması için çaba gösterdiğini belirten Saitoğlu, Türkiye'deki geliştirici topluluğunun oldukça büyük ve yetenekli olduğuna ve Hackathon kültürünün hızla yayıldığına dikkat çekti.


    Orkun Saitoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj:




    Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Genç Tel Aviv San Jose İstanbul Teknoloji Haberler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

    Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

    Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

    Bakmadan Geçme

    DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
    Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

    Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title