Haberler

    İspanya'dan Çekilen Google'dan Açıklama

    İspanya’da yakında yürürlüğe girecek olan Telif Hakkı yasasının ilk kurbanı Google oldu.

    Emre Çetinkaya - -

    Google'ın önemli servislerinden birisi olan Google News, birçok ülkede Google kullanıcılarına haber servisi yapıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen bilgilere göre İspanya'daki kullanıcılar bundan sonra bu servisten yararlanamayacak. Bunun sebebi ise Google, bu servisini İspanya'da kapatma kararı alması.


    Aslına bakarsanız Google'ın bu kararı almasında ise 1 Ocak 2015 tarihinde ülkede yürülüğe girecek olan yeni Telif Hakkı yasası. Zira bu yasaya göre Google arama motoru, link verdiği siteler için İspanyol yayıncılara bedel ödemek zorunda kalacaktı. Bu konuyla ilgili olarak bugün Google Türkiye'den de bir açıklama geldi.


    İşte o açıklama;


    "İspanya'daki son kanun değişikliği nedeniyle İspanyol yayıncıları Google News'tan kaldıracağımızı ve 16 Aralık'ta İspanya'da Google News servisini kapatacağımızı duyurmaktan dolayı son derece üzgünüz. Google News çok sayıda kullanıcı tarafından beğenilen ve insanları web sitlerine yönlendirerek yayıncılara gerçek anlamda değer katan bir servis. Öte yandan yeni yasa yayıncıların içeriklerinin küçük bir bölümünü göstermesi halinde bile Google'dan -kendileri istese de istemese de- para talep etmelerini zorunlu kılıyor. Google News kendisi reklam görüntüleyen ve gelir elde eden bir servis olmadığı için söz konusu yaklaşım sürdürülebilir olmaktan uzaktır. Tüm bunlara karşın İspanyol yayıncılarla birlikte çalışarak okunurluklarını ve online gelirlerini artırma konusunda kendilerini desteklemeye devam edeceğiz."





    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya İspanya Google Teknoloji Haberler

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    500

    Yorumlar (1)

    ali boz:

    bu firmalar kaymagi Ispanya Tukiye Brezilya gibi ulkelerde yiyorlar, vergi odemeye gelice karsinizda bir muhatap bir ofis bilebulamiyorsunuz, bu ben googleim appleim microsoftum diye ulkelerin isteklerine cevap bile vermeyi dusunmuyorlar. Bence buda yeterli degil vergisini verecek reklam aldigi vey atiklandigi her seferinde tiklanan ulkeyede ofis acmalilar. ama bizim gibi ulkelerde istediklarini yapiyorlar, sonrada o ulkede demekrasi falan yaygara kopartip, zas calip oynuyorlar, gorduk demokrasiyi ABD ferguson olaylarinda CIA in ne tur iskence yaptiklarini?

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title