Haberler

    Google Seo'ya Nasıl Bakar ?

    Google'ın amacı, site ile ilgili ticari veya manevi hiçbir bağı olmayan kişilerin paylaşım ve önermelerine göre kullanıcılar tarafından en beğenilen site ve sayfaları tespit etmektir.

    Google'ın amacı, site ile ilgili ticari veya manevi hiçbir bağı olmayan kişilerin paylaşım ve önermelerine göre kullanıcılar tarafından en beğenilen site ve sayfaları tespit etmektir. Bu tespite dayanarak da aranan kelime ile ilgili en uygun sonucu listelemektir. Bu uygunluk, anahtar kelimenin ilgili sayfanın farklı yapılarda (title, h1 vs.) ve uygun oranlarla yer alması kadar, dışarıdan verilen bağlantıların doğallığı ile de son derece alakalıdır. Google'ın çömez zamanları, seo uzmanları Google'ı kandırmayı amaçlamaktaydı ve maalesef başarmaktaydı.

    Google'ın açıkları ve algoritmadaki eksiklerden istifade ederek, on binlerce insan tarafından takip edilen marka siteleri çok basit ve maliyetsiz işlemlerle geçebilmekteydiler. Ancak Google kendini yeni algoritmalarla geliştirdikçe, artık gerçekten "faydalı site" kavramına önem vermeye başladı. Bu kavram ile birlikte, ziyaretçi bazlı seo da ön plana çıkmaya başladı. İnternet dünyasının en rekabetçi kelimelerinde, on binlerce insanı ziyarete, paylaşıma ve yoruma teşvik etmeden, sadece bir seo uzmanı veya seo ekibiyle üst sıralara çıkmak artık imkansız. Bu sebeple bugünün ve geleceğin en iyi seo çalışması, sektörün ihtiyacına karşılık verebilecek bir site oluşturmaktan geçiyor. Seohocasi.com açıldığı günden beri, "seo" kelimesinde ilk sayfadan yüzlerce site gelip geçti ve artık hiçbirinin ismi dahi telaffuz edilmiyor. Peki seohocasi.com'un bunca zamandır ilk sayfada yerini korumasının sırrı nedir derseniz, zaman kısıtlaması olmadan kullanılabilecek bilgiler, daha sonra birçok site tarafından taklit edilmiş olsa da Türkiye'de ilk olma başarısını gösteren seo analiz aracı, dizin, tanıtım yazısı ve soru cevap bölümleri gibi sektörü her açıdan kucaklayan araçlarıdır. Bu sebeple, site içi ve site dışı seo ya bağlı kalarak hareket ederseniz, sektörde sadece geçici olursunuz. Çünkü, büyüklüğü ne kadar olursa olsun hiçbir ekip, doğal bir şekilde sahiplenilmiş binlerce insanın siteye sağladığı katkıyı sağlayamaz. Bu sebeple en doğru yol, sektörünüzün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek olmalıdır.

    Google aslında her güncellemede, doğal kullanıcı davranışı ile seo uzmanları davranışlarını ayırt etmeyi amaçlar, tabi şu anki haliyle bile bunu tam anlamıyla başarabilmiş değildir. Siz ne kadar kullanıcı memnuniyeti odaklı çalışırsanız, bugün için en verimli seoyu oluşturduğunuz gibi sonraki güncellemeleri de garanti altına almış olacaksınız. Bu sebeple, Google her güncellemede Seo'ya darbe vurmak yerine, aslında daha doğal bir seo yapısını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Tabi burada kavramları da iyi değerlendirmekte fayda var. Seo, arama motorlarını manipüle etmek demek değildir, onların dilinden iyi anlayıp isteklerine cevap verebilmektir. Yani arama motoru dostu site yapabilmek için onun önerilerini ve beklentilerini yerine getirmektir. Bu sebeple, doğal yapılmayan çalışmalar etik veya yasal olmayacağından black hat seo olarak adlandırılır. Black hat seo ile, site arama motoru dostu yapılmıştır ancak bu dostluk tamamen göz boyamaya dayalıdır. Bunu en basit haliyle şöyle örneklendirebiliriz. Google'ın, her firmanın müşterilerine kahve ikram etmesini faydalı görerek değer verdiğini düşünelim. Eğer Google'ın bu ve benzeri beklentilerini site sahibi biliyorsa, kendisi kahve ikram ederek bu çözümü üretebiliyor, ancak bilmiyorsa seo uzmanlarına danışarak tavsiyeler alıyor. Tabi kahve ikram etmek pahalı veya zor diye çıkan bazı webmasterlar kahve fincanıyla su ikram ederek Google'ı kandırıyor. Google ilk bakışta bu durumu anlamasa da, şikayet üzerine yaptığı değerlendirmeler veya yeni algoritmalar ile bu durumu daha iyi tespit etmeye yönelik çalışmalarla, hileyi fark ederek siteleri cezalandırıyor.

    The post Google SEO'ya Nasıl Bakar ? appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Google Teknoloji Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

    Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

    Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

    Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

    Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title