Haberler

    Elon Musk: Elektrik Üretimi Üçe Katlanmalı

    Güncelleme:

    Tesla markası ile elektrikli otomobillerin önünü açan Elon Musk, enerji krizi konusunda tahminlerini paylaşarak elektrik üretiminin üçe katlanması gerektiğini vurguladı.

    Tesla markası ile elektrikli otomobillerin önünü açan Elon Musk, geçtiğimiz gün oldukça dikkat çekici bir açıklama yaptı. Enerji krizi konusunda tahminlerini paylaşan popüler iş insanı, elektrik konusunda çalışmaların hızlanması gerektiğine vurgu yapıyor.

    Elon Musk, elektrik üretiminin üçe katlanması gerektiğini söylüyor

    PG&E tarafından düzenlenen bir konferansta söz alan Elon Musk, elektrikli araçların yaygınlaşması ile 2045 yılında enerji ihtiyacının üçe katlanacağını vurguladı. Her geçen gün artan enerji ihtiyacının altını çizen Musk, geçtiğimiz günlerde de yapay zeka çalışmaları yüzünden iki yıl içersinde enerji krizinin yaşanacağını ifade etmişti.

    Çok daha fazla elektrik üretmeye ihtiyacımız olduğunu söyleyen Musk, bu konuda yapılan projelerin çok daha hızlı hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Tamamen elektrikli bir dünyayı savunan Musk, bunun için dünya genelinde altyapının ise uygun olmadığını dile getirdi.

    Volkswagen Grubu'nun en çok satan elektrikli otomobilleri!

    Şimdiye kadar enerji ihtiyacının düzenli bir şekilde arttığını söyleyen Tesla CEO'su elektrikli araç sayısının artması ve yapay zeka teknolojileri ile bu talebin hız kazanacağını söylüyor. Kısa süre içerisinde elektrik üretiminin üçe katlanması gerektiğiniz savunan Elon Musk, aksi takdirde bu durumun hayatı felç edebileceğini belirtiyor.

    Bundan yıllar önce elektrikli otomobillere yatırım yaparak yeni bir çağın öncülerinden biri olan Musk, şimdi ise elektrik üretimi konusunda tüm dünyayı uyarıyor. Tesla'nın 2030 yılına kadar 20 milyon elektrikli otomobil üretme hedefi bulunuyor. Diğer markaları da hesaba kattığımızda karşımıza inanılmaz bir elektrik ihtiyacı doğuyor.

    Elon Musk'ın bu durumu çözebilmek adına elektrik santrallerinin günün her saatinde çalıştırılması ve ihtiyaç duyulmayan elektriğin depolanarak daha verimli bir şebeke oluşturulmasını öneriyor. İlerleyen dönemde her şeyin elektrikli olacağına vurgu yapa Elon Musk, enerji üretiminde kısa sürede artışa gidilmesi gerektiğini savunuyor.

    Elektrikli araçları dünyanın kurtuluşu olaarak gören Elon Musk, diğer yandan ise elektrik krizi konusunda da uyarıyor. Peki siz mevcut elektrik üretimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Elon Musk Teknoloji Haberler

    Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

    Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Bakmadan Geçme

    Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
    Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

    Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title