Haberler

    Bilim kurgu filmleri gerçek mi oluyor? Uzmanlar yapay zeka konusunda uyardı

    Güncelleme:

    Bazı yapay zeka araştırmacıları ve Elon Musk, insanlık için oluşturabileceği tehlike nedeniyle yapay zeka gelişimini durdurmaya çağırdı.

    Son dönemde özellikle ChatGPT'nin gösterdiği başarının ardından birçok şirket, yapay zeka (AI) teknolojisi çalışmalarına ağırlık verdi. Dev şirketler AI konusunda çalışmalarını hızlandırırken, şimdiden yeni sohbet robotları kullanıma sunulmuş durumda. Yapay zeka teknolojisinin bu kadar hızlı bir şekilde yayılması ise soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bazı uzmanlar ise şirketleri bu konuda uyardı.

    Yapay zeka teknolojisi kontrol edilemez boyutlara ulaşabilir

    Bazı AI araştırmacıları ve Elon Musk, toplum ve insanlık için oluşturabileceği büyük riski gerekçe göstererek, dünyanın dört bir yanındaki yapay zeka laboratuvarlarını büyük ölçekli AI sistemlerinin gelişimini durdurmaya çağırdı.

    Kar amacı gütmeyen Future of Life Institute tarafından yayınlanan ve uzmanların imzalarının yer aldığı mektupta, yapay zeka laboratuvarlarının şu anda 'hiç kimsenin, geliştiricilerinin bile anlayamayacağı, tahmin edemeyeceği veya güvenli bir şekilde kontrol edemeyeceği' makine öğrenimi sistemleri geliştirmek ve yaymak için kontrolden çıkmış bir yarışta olduğu belirtiliyor.

    Windows, yapay zeka ile daha güvenli olacak!

    Tüm AI laboratuvarlarının GPT-4'ten daha güçlü sistemler geliştirme konusunda yaptıkları çalışmalara en az 6 ay ara vermesi gerektiğini savunan uzmanlar, bu sürece her şirketin dahil olması gerektiğine inanıyor. Şirketlerin bu konuda kayıtsız kalması durumunda ise konuya hükümetlerin dahil olması gerektiği de yine kullanılan ifadeler arasında.

    Bu açıklamaya imza atanlar arasında yazar Yuval Noah Harari, Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, Skype kurucu ortağı Jaan Tallinn, politikacılar Andrew Yang ve Stuart Russell, Yoshua Bengio, Gary Marcus ve Emad Mostaque dahil olmak üzere birçok AI araştırmacısı ve CEO yer alıyor.

    Yayımlanan mektubun Google ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin çalışmalarına herhangi bir etki yapacağı düşünülmüyor. Ancak ChatGPT'nin yaratıcısı olan OpenAI bile potansiyel tehlikenin farkında. Şirket yaptığı açıklama ile gelecekteki AI sistemlerinin bağımsız olarak gözden geçirilmesine yönelik ihtiyacı dile getirmişti.

    Yapay zeka, oldukça etkileyici ve insanlık için büyük bir potansiyel barındırmasının yanı sıra bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Peki siz AI teknolojisi ve potansiyel tehlikeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Elon Musk Teknoloji Haberler

    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

    Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

    Bakan Şimşek: Borsaya vergi çalışması ertelendi

    Bakan Şimşek: Borsaya vergi çalışması ertelendi

    Bakmadan Geçme

    CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
    Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

    Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title