Haberler

    Bazı Nokia 7 Plus Kullanıcılarının Verilerinin Çin'e Gönderildiği Fark Edildi

    Nokia, geçtiğimiz aylarda bir hata nedeniyle bazı Nokia 7 Plus kullanıcılarının verilerini Çin'deki bir sunucuya gönderdi.

    Android dünyasında arama kayıtları ve SMS verileri gibi kullanıcı bilgilerine ulaşmaya çalışan uygulamalar yok değil. Her ne kadar Google, geçtiğimiz Ocak ayında bu tarz uygulamaları mağazadan kaldırdıklarını söylese de sadece Android uygulamaları değil, telefonun kendisi de güvenlik politikalarını ihlal etmiş olabiliyor.

    Norveç medyasından NRK'nin haberine göre Nokia, aylar önce satışa sunulan Nokia 7 Plus kullanıcılarının bilgilerini Çin'deki bir sunucuya göndermiş olabilir. Henrik Austed isimli bir kullanıcı, telefonu ne zaman açsa düzensiz bir şekilde Çin'e şifrelenmemiş bir veri gönderildiğini fark ettiğini belirtti. İletilen veri; konum, SIM kart numarası ve telefonun seri numarası gibi bilgiler içeriyor.

    NRK'nin iddiasına göre bu veriler, anlık olarak telefon bilgilerinin bir yerde görüntülenmesi için kullanılabilir. Ek olarak bu veriler, Çin'e v.net domaini ile gidiyor yani bu domain, Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi'ni gösteriyor. Habere göre burası Chine Telecom isimli şirkete ait.

    HMD Global da bunun tek seferlik bir hata olduğunu ve sadece Nokia 7 Plus telefonlarında oluştuğunu gözlemlediklerini bildirdi. Şirket, hatanın verileri çok uzak mesafelere göndermesiyle oluştuğunu ve Şubat ayında yayınlanan bir güncelleme ile bu hatanın giderildiğini belirtti. Veri toplama bileşenlerinin Çin'de satılan Nokia 7 Plus'lara yönelik olduğu fakat yanlışlıkla Finlandiya'daki ünitelere yönlendirildiğine inanılıyor.

    Finlandiya, şimdi Avrupa Birliği'nde vatandaşların veri güvenliğini korumaya yönelik Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin ihlal edilip edilmediğini araştırıyor. Potansiyel bir ihlal bulunması durumunda şirket, yıllık 10 milyon euro veya dünya geneli toplam cironun %2'sine eşdeğer bir para cezasına çarptırılabilir.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Cep Telefonu Nokia Haberler

    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Bakmadan Geçme

    Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
    3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

    3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title