Haberler

    Avea, seste de LTE'ye hazır!

    Avea veriden sonra seste de LTE teknolojisine hazır olduğunu ortaya çıkardı!

    Avea, LTE teknolojisi ve  "ses iletiminde gelinen son nokta" olarak tanımlanan VoLTE (Voice Over LTE) teknolojisini müşterilerinin kullanımına hazır hale getirdi. Avea, LTE teknolojisinde "sesin gelişiminde gelinen son nokta" olarak tanımlanan VoLTE teknolojisiyle müşterilerine sadece veri değil, ses iletiminde de 4G kalitesinde hizmet sunabilecek.

    Konuyla ilgili olarak 25 Aralık'ta, Avealabs binasında düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk ile Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin; LTE teknolojisinin, özel ve iş hayatımızda meydana getireceği değişiklikler hakkında bilgi verdiler.

    Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk: "LTE ile dünya hızla değişiyor. Dünya genelinde son 1 yılda LTE kullanıcısı sayısı yüzde 237 büyeyerek 158 milyona ulaştı."

    Son bir yılda kullanıcı sayısındaki yüzde 237'lik büyüme oranıyla LTE teknolojisinin dünyayı değiştirmeye başladığını belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk: "Eskiden bağlı olmak kavramı özgürlüğü engelleyen bir şekilde algılanırken; internet ve özellikle de mobil internetin yaygınlaşmasıyla 'bağlı olmak' özgürlüğü sağlayan bir kavram haline geldi. Mobil internetin hayatımıza girmesiyle birlikte artık daha özgürüz. Mobil yaşam akıl almaz bir değişim yaşıyor. Yeni dönemdeyse özgürlüğün yeni adı sağladığı yüksek hız ve üstün kaliteyle: LTE.

    LTE teknolojisini kullanan ülkelerin sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Dünya genelinde Eylül 2013 itibariyle 158 milyona ulaştı. Şu anda 92 ülkede 244 adet LTE şebekesi bulunuyor. Ülkemizde de LTE teknolojiisine hazırlık çalışmaları hızla sürüyor. 2013 yılında Türkiye'de 1 milyon adet LTE uyumlu cihaz satışı gerçekleşti. Bu rakam, toplam akıllı cihaz satışının yüzde 12'sini oluşturuyor. Akıllı cihaz penetrasyon oranıyla, pazardaki lider operatör olarak LTE cihaz destekli cihazları portföyümüzde toplamaya başladık. Mevcut durumda Avea portföyünde LTE destekli birçok cihaz yer alıyor. Akıllı telefona geçecek yeni kullanıcılara tavsiyemiz ise LTE uyumlu cihazları tercih etmeleri."

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Coşkun Şahin Avea Teknoloji Haberler

    Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

    Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

    Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

    Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

    Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

    Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

    Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

    Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title