Haberler

    Android tarihinde bir ilk! Samsung, Apple'ı geride bıraktı

    Güncelleme:

    Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alan Samsung Galaxy S23 serisi Android tarihinde bir ilki gerçekleştirecek.

    Akıllı telefon pazarını iOS ve Android şeklinde ikiye ayırıyoruz. Bir tarafta Apple'ın iPhone modelleri, diğer tarafta onlarca farklı üreticinin her bütçeye uygun cihazları yer alıyor. Önümüzdeki aylarda ise yazılımıyla iOS 16'ya, donanımıyla A15 işlemcisine, verimlilik ve kullanıcı deneyiminde de iPhone 14 serisine rakip olacak Snapdragon 8 Gen 2'den güç alan Samsung Galaxy S23 satışa çıkacak.

    Snapdragon işlemcili Samsung Galaxy S23 serisi Android algısını yıkmaya geliyor!

    Android akıllı telefon üreticileri uzun yıllardır tutarlı yazılım, güçlü donanım, yüksek verimlilik ve uzun pil ömrü gibi konularda Apple'ın gerisinde kalıyor. Bu alanda Google'ın kendi Tensor işlemcilerinin yer aldığı Pixel 6 ve Pixel 7'lerin kısa sürede pazarı domine etmesi bekleniyordu.

    Ancak Samsung üretimi bu çipler hem performans hem de verimlilik anlamında kullanıcıları yüz üstü bırakıyor. Tabii bu Google'ın Tensor işlemcileriyle başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Zira A15-A16 ve Snapdragon 8 Gen 1'e denk olmaktan çok uzaklar.

    Samsung Galaxy S23 Ultra nasıl olacak?

    Fakat Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini kullanacak Galaxy S23 serisi henüz piyasaya çıkmasına aylar olmasına rağmen beklenenin çok daha üzerinde geliştirmeler vadediyor. Üstelik yalnızca performans değil, verimlilikte de önemli yükselişler görüyoruz. Öyle ki sentetik testlerde bu sonuçlar alındığı için aşırı yüksek olduğunu savunanlar da var.

    Snapdragon 888'in hemen ardından etkili bir pazarlama taktiği ile 8 Gen 1'e, ardından da 8 Gen 2'ye geçen Qualcomm bu sefer bekleneni verecek gibi gözüküyor. Bu işlemci ilk olarak Vivo'nun yeni akıllı telefonunda kullanılacak olsa da Samsung'un pek de standart olmayan özel bir versiyon kullanacağını biliyoruz.

    Ortaya çıkan ilk test sonuçlarında Galaxy S23 serisinin tek çekirdek performansında Snapdragon 8 Gen 2 kullanan diğer Android modellerini geride bıraktığını, lakin çoklu çekirdekte biraz gerilerinde kaldığını gördük. Bugün ortaya çıkan yeni sonuçlar ise her iki alanda da Android dünyasında en iyi sonuçları verdiğini söylüyor.

    Samsung'un bir önceki seride kullandığı kendi Exynos 2200 işlemcisine göre tek çekirdekte yüzde 25, çoklu çekirdekte yüzde 45 daha çok performans sunduğu belirtiliyor. Fakat şaşırtıcı olan asıl değer bu değil. Aynı zamanda S23 serisinin Exynos kullanan S22'lere oranla yüzde 60 ila 85 arası verimli olduğu söyleniyor.

    Tüm bu iyileştirmeleri göz önünde bulundurduğumuzda Apple'ın son çıkan iPhone 14 modelleri ile tek çekirdekte yakın, çoklu çekirdekte ise üzerinde performans sunan ilk Android cihaz olacağını söyleyebiliriz. Tabii Pro serisinde kullanılan A16'lar hala piyasanın en güçlü işlemcileri olmaya devam edecek. Fakat aradaki makasın ciddi ölçüde kapandığını görüyoruz.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Samsung Galaxy Samsung Apple Haberler

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

    Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

    Bakmadan Geçme

    16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

    Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title