Haberler

    1996 ve 2011'in En Sevilen Web Siteleri!

    1996'nın en çok ziyaret edilen siteleri ve günümüzün en çok ziyaret edilenleri. Farkı kendiniz görün

    15 sene önce kullandığımız internet, bugün olduğundan oldukça farklı bir şekildeydi. Güç canavarı Flash animasyonları ve son teknoloji HTML5 uygulamalarının yerinde animasyonlu GIF'ler vardı. Kısıtlı bant genişliği ile sağlanan içerik ise bugünkü çoklu ortamla dolup taşan sitelerin yanında çok basit kalıyor. Bitmek bilmeyen bağlantı sorunları, açılmayan siteler, ve daha birçok sayısız sıkıntı yanında, aradığımız şeyi bulmakta bile zorlanıyorduk.

    O zamanlarda ziyaret ettiğimiz web sitelerinin sadece görünümü değil, kendileri de genellikle oldukça farklıydı. Tabi ki bu süre içinde interneti kullanma amaçlarımız da büyük değişikliklere uğradı. 1996'da internet kullanıcılarının yüzde 41'i Aol. com'u ziyaret ederken, yüzde 33'ü Webcrawler. com'u, yüzde 31'i ise Netscape. com'u takip ediyordu. Google'ın adının bile geçmediği senelerde Yahoo, yüzde 29 ziyaret oranıyla dördüncü sıradaydı. Arama devini sırasıyla şu siteler takip ediyordu:

    5. Infoseek. com (%21), 6. Prodigy. com (%18), 7. Compuserve. com (%14), 8. Umich. edu (%10), 9. Primenet. com (%9), 10. Well. com (%9)

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title