Haberler

    1 günde inanılmaz satış!

    PS 4'ün ilk gün 1 milyon sattığı açıklamasının ardından, bir ilk gün raporu da Xbox One'dan geldi!

    PlayStation 4'ün piyasaya çıkışının üzerinden fazla zaman geçmemişti ki, rakibi Xbox One de mağazalardaki yerini aldı. Sony'nin, Playstation 4 için, "Birinci günde bir milyon adet sattık" açıklamasının aynısı, şimdi de Microsoft'tan geldi.

    Oyun konsollarının başarısı, popüler olmaları ve çok ilgi görmelerinden geçiyor zira oyun yapımcıları, en fazla sayıda kullanıcıya sahip, en popüler konsollara oyun yapmayı tercih ediyorlar. Bu sayede oyunlarının satış rakamları hızla yükseliyor ve para kazanabiliyorlar. Kullanıcı sayısı az olan konsollar ise daha az oyun ve uygulamayla, giderek daha az tercih edilir hale gelerek büyük zarar edebiliyorlar. Bu handikabın önüne geçmek içinse oyun konsollarının "çok fazla" satması gerekiyor.

    İşte bu acımasız gerçek nedeniyle Microsfot ve Sony, oyun konsollarının ne kadar çok sattığını vurgulamak için birbiriyle yarışıyorlar. Ancak iki firmanın da yeni konsollar piyasaya çıktığı gün bir milyon adet sattıklarını iddia etmeleri, hiçbir yasal müeyyidesi olmayan bu açıklamaların gerçekliğini sorgulatıyor. Rakamların yuvarlatılarak açıklandığını herkes biliyor ama ne kadar yuvarlatıldığını kimse bilemiyor. Ayrıca Microsoft'un veya Sony'nin, ilk günde bir milyon adet satışı karşılayacak üretim kapasitesine sahip olup olmadıkları da tartışılıyor.

    Bunun dışında Microsoft, ilk gün heyecanını anlatmak için başka rakamlar da verdi. Oyun severler ilk günün ardından oyunlarda da şu istatistiklere ulaşmışlar:

    -Dead Rising 3 oyununda 60 milyon zombi öldürülmüş.

    -Forza Motorsport 5 oyununda 3.6 milyon mil boyunca araç sürülmüş.

    -Ryse: Son of Rome oyununda, 8.5 milyon Roma düşmanı Roma kılıçlarıyla biçilmiş.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Playstation Microsoft Xbox One Sony Teknoloji Haberler

    Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

    Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

    YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

    YKS soruları sızdırıldı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy: Dezenformasyon içeren paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlatıldı

    Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

    Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

    Bakmadan Geçme

    Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir?
    Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

    Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title