Haberler

Tekirdağ6 Başbakan Erdoğan: Futbol Takımı Tutar Gibi Parti Tutulmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nın Referandumu Genel Seçimi Havasına Soktuklarını, Sanki Hükümete Güvenoyunu Döndürdüğünü Söyleyerek, "anayasa Paketinin İçinde Ne Var Ne Yok Bakmıyorlar Konuşmuyorlar. Biz Statüko ile Geleceğiniz Arasında, Özellikle Bu Dönem İçinde Bir Ayrım Değişiklik Olacağını Bunun Adımını Attığımızı Söylüyorum. Burada Statükoya ile Geleceğiniz Arasında Tercih Yapın. Bakınız Futbol Takımı Tutar Gibi Siyasi Parti Tutulmaz. Sizden 12 Eylül'de Evet Demenizi Bekliyorum. Benim İçin Değil Türkiye İçin Evet Demenizi Bekliyorum, AK Parti İçin Değil 73 Milyon İçin Bekliyorum" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nın referandumu genel seçimi havasına soktuklarını, sanki hükümete güvenoyunu döndürdüğünü söyleyerek, "Anayasa paketinin içinde ne var ne yok bakmıyorlar konuşmuyorlar. Biz statüko ile geleceğiniz arasında, özellikle bu dönem içinde bir ayrım değişiklik olacağını bunun adımını attığımızı söylüyorum. Burada statükoya ile geleceğiniz arasında tercih yapın. Bakınız futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutulmaz. Sizden 12 Eylül'de evet demenizi bekliyorum. Benim için değil Türkiye için evet demenizi bekliyorum, AK Parti için değil 73 milyon için bekliyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Muratlı-Tekirdağ demiryolu hattının açılışından sonra otobüsle Cengiz Topel Meydanı'na geldi. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den gelen yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı meydandakiler Başbakan Erdoğan'ı, 'türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı ile karşıladılar. Ellerinde, 'Hepimiz demokrasinin elçileriyiz,', 'Her Evet Demokrasiye güven', '90 yıl önce Türkiye'yi inşa eden kadınlar, şimdi de sandıkta yarınlarını inşa edecek' pankartları ile karşıladılar. Mitingin yapılacağı meydanda bulunan MHP İl Başkanlığı'na asılan, 'Ülken için bir HAYIR yeter' yazılı pankart polis tarafından toplatıldı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına hükümetin Tekirdağ'a yaptığı yatırımları anlatarak başladı. Tekirdağ'da sanayi tesislerinin bacasının tüttüğünü, çiftçiler hasat keyfini yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Bugün 40 yıl aradan sonra ilk kez bir şehrimiz demiryoluna kavuştu. En son 40 yıl önce demiryolu hattı döşendi, o tarihten bu yana demiryolu yapılmadı. Bu yeni demiryolu hattı ile Tekirdağ şehrini Muratlı üzerinden İstanbul'a bağladık. Sadece İstanbul değil, demiryolu ile Avrupa'ya bağladık. Marmaray projesi bittiğinde Batı'da Londra'ya kesintisiz bağlanacak" dedi.

Muratlı-Tekirdağ arasında yolcu bilet fiyatının 3 TL olduğunu açıklayan Erdoğan, "Bundan sonra bu hatta yolcu ücreti 2 liracık, biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Bizim ulaştığımız yere bunların hayalleri ulaşamaz. Biz bu terbiyeyi gördük, biz iş, bunlar laf üretiyor. Biz eserlerimizle, hizmetlerimizde, yaptıklarımızla konuşuyoruz, yapacaklarımızla, proje ile konuşuyoruz. Türkiye'de inşa ettiğimiz duble yollarla konuşuyoruz. Çocuklarımıza kazandırdığımız 150 bin derslik, 435 bin konutla konuşuyoruz. Tekirdağ Üniversite'sini konuşuyoruz, hastanelerle konuşuyoruz. Peki bunlar neyle konuşuyor? Neleri var, ne yapmışlar bu güne kadar. Türkiye'nin 16 milyon ton demirçelik üretimi şimdi 25 milyon ton çıktı. Son 8 yılda Türkiye'de 7 milyon adetten fazla motorlu taşıt üretimi gerçekleşti. Bunlar artarak devam edecek" dedi.

GÖRMEYE GÖZ GEREK

Miting sırasında ezan okunması üzerine bitene kadar konuşmasına ara veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2002 de Türkiye'de cep telefon sayısı 23 milyon iken, şimdi 62 milyona çıktığını hatırlatarak, "Bu nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. İnternet kullanıcısı 4 milyondu, bugün 30 milyon oldu. Bu Türkiye'deki gücü, imkanı alım gücünü gösteriyor. Muhalefet partileri sıkılmadan ne yaptılar diyorlar. Eğer Ordu'ya gidip sadece fındık yeyip dönersen, arkandaki Karadeniz sahil yolunu göremezsin. Malatya'ya gidip kayısı yeyip dönersen tabi ki oradaki 36 kilometre bölünmüş yola 191 kilometre ilave ettiğimizi göremezsin. Bunları göremezsin, Tekirdağ'da sadece köftesini yeyip dönersen, tabi ki Akport Limanı'nı göremezsin. Bölünmüş yolu göremezsin, derslikleri göremezsin. Ne diyor görmeye göz, sevmeye öz gerek" dedi.

Muhalefetin siyasi hayatlarında ilk defa Ankara'dan çıktığını, bunu da kendilerinin teşvikleriyle Anadolu'yu yeni keşfettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Trakya'nın eski hallerini bilmezler. Bunlar yapmayı bilmezler. Bunlar millete hizmet nedir bilmezler. Rahmetli Adnan Menderes geldi, tamtakır durumdaki hazineyi doldurdu. Bunlar darbe ile gelip merhumu malum idam ettiler. Ondan sonra hazineyi boşalttılar. Şimdi de onları demokrasi aşığı Trakya'ya havale ediyorum" diye konuştu.

DERTLERİ DOLU HAZİNEYİ BOŞALTMAK

Özal'ın ülkemize çağ atlattığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Ama sonra bunlar geldi. Türkiye'yi yağmalamakla kalmadılar, yolsuzluklar silsilesi oldu. Şimdi de ne yapsak AK Parti'yi indirsek diyorlar. Dertleri, dolu olan hazineyi boşaltmak. Göreve geldik, Türkiye'nin 100 lirasının 74 lirası borçtu, devlet borç alırken 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu, şimdi 7 lira 8 lira ödüyor. Ardaki fark sizin cebinizden hazineden çıkıyordu. Enflasyon şimdi yüzde 7.6 aradaki fark senin cebinden çıkıyordu. Gittiler 30 milyar dolar borç aldılar. Bittik dediler tükendik dediler. Kim vardı iktidarda MHP, DSP, ANAP koalisyon vardı. Borç bıraktılar, 23.5 milyar dolar bıraktılar. Şimdi ne oldu ödedik 6.6 milyar dolara düşürdük" diye konuştu.

KASADA 75 MİLYAR DOLAR VAR

Başbakan Erdoğan, devletin milli bankası Merkez Bankası'nın kasasını kendilerine 26.5 milyar dolarla bıraktıklarını açıklayarak, şimdi ise kasada 75 milyar dolar olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Eyy ana ve yavru muhalefet bu iktidar bir yolsuzluk yapsa kasalarda bu paralar olur muydu? Bu yatırımlar devam eder miydi. Bu raylı sistem nasıl Tekirdağ'a yapılırdı. Bakınız futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutulmaz. Biz genel seçim yapmıyoruz, halk oylaması yapıyoruz. Bu halk oylamasında partilerin amblemleri oylanmayacak. Bir tarafta beyaz evet, diğer tarafta kahverengi hayır var. O bembeyaz evet ile ak sayfa açacağız. Burada AK Parti'ye, muhalefete oy vermeyeceksiniz. Kendi geleceğinize, çocuklarının geleceğine oy vereceksiniz. Çetelere avukatlık yapanların karşısında duracaksınız. Çetelere niye avukatlık yaptığı ortaya çıkıyor boşuna değil. Darbe senaryolarına çanak tutması boşuna değil. 27 Nisan bildirisinin altına imza atmaları boşuna değil. Milletten teveccüh göremeyenler hukuksuzluktan, şantajdan, iftiradan medet umuyorlar. Artık böyle yağma yok bitti o iş milletin emanetine sahip çıkan AK Parti var. Millete kucak açan AK Parti var."

İLKELİ SİYASET

Siyasette dürüst olmanın önemli olduğunu, siyasette ilkeli olmak gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Tutarlı olacaksın, sorumlu olacaksın. Sizin bir sözünüz var. Acem kılıcı gibi iki tarafı da keser. Bunlara bakıyorsun Batman'da genel af diyor. Öyle mi, Ankara'ya geliyor çark ediyor. Tunceli'ye gidiyor genel af diyor, orda genel af satıyor. Kayseri'de vazgeçtik, onu demek istemedim diyor. İstanbul'a gidip başörtüsünü, çarşafı tezgaha sürünüyor. Bakıyoruz ki çarşaflı kardeşimi otobüsten atıyorlar. Bunlar başörtü meselesini hallederim diyor. İnandınız mı? Nasıl halledecek, efendim olgunlaştırma enstitüsüne çalışmalar yaptırırız. Başörtüsünün rengi nasıl olsun, alttan mı nasıl bağlansın, bu nasıl özgürlük. Sen bu diğer kızlarımız için de ayni şekil düşünüyor musun. Onlar için şalvar mı, askılı mı, askısız mı olsun diye söylüyor musun. Eğitim ve inanç özgürlüğü için samimi isen 13 Eylül günden daha erkeni yok, bugünden tezi yok hemen çözelim. Dürüst ol dürüst insanın ağzından söz bir kere çıkar. Her yerde farklı konuşmaz. Benim vatandaşım bunu yutmaz" dedi.

TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ

Muhalefeti Silivri avukatlığına soyunmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. 8 yıllık iktidarımızda ikircikli siyaset, iki yüzlü siyaset her tarafı idare eden siyaset yapmadık. Konya'da, Tekirdağ'da Bingöl'de, Denizli'de Trabzon'da da aynı söyledik. AK Parti Türkiye partisi 81 vilayetin hepsinde var. Ama bunlar yok. Bunlardan birisi etnik unsurun temsilcisiyim, birisi sahillerin partisiyiz diyor. Kardeşim biz de Türkiye'nin partisiyiz. Bizim onların ötesinde bir özelliğimiz var. Cumhuriyet partisiyiz, yanlış yapıyorsun diyorum ona sadece sağ kökenli vatandaşı partisi olmaz, Türkiye'nin partisi ol. Öbür tarafa bakıyorsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 73 milyonun partisiyiz. Utanmadan sıkılmadan" dedi.

GÜVENOYU DEĞİL

CHP ve MHP'nin referandumu genel seçim havasına, hükümete güvenoyunu döndürdüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, "Anayasa paketinin içinde ne var ne yok bakmıyorlar konuşmuyorlar. Biz statüko ile geleceğiniz arasında özellikle bu dönem içinde bir ayrım değişik olacağını bunun adımını attığımızı söylüyorum. Burada statükoya ile geleceğiniz arasında tercih yapın. Sizden 12 Eylül'de evet demenizi bekliyorum. Benim için değil Türkiye için evet demenizi bekliyorum, AK Parti için değil, 73 milyon için bekliyorum. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiş için evet demenizi bekliyorum. Güçlünün haklı olduğu bir sistem kralların hukukundan, kuralların hukukuna geçiş için evet demenizi bekliyorum. Trakya'dan soruyorum seçkinlerin iktidarından, milletin iktidarı için evet, darbe Anayasasından milletin anayasasına evet mi" diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingin ardından helikopterle İstanbul'a hareket etti.

SIKI GÜVENLİK

Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı Cengiz Topel meydanına gelenler 4 noktada kurulan güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alana alındı. Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne yakınlarını ziyarete gelen iki kişi polis tarafından yasadışı slogan attığı gerekçesi ile gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan'ın 2007 seçimlerinde mitingin alanına silahla girerken yakalanan Muammer Altuntaş, yaşadığı Muratlı'da bugün miting süresince gözetim altında tutuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title