Haberler

Tekirdağ Ve Edirne'de Deprem

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde 4.3, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde İse 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi.

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.3, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu.Boğaziçi üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Malkara'daki depremin saat 08.10'de kaydedildiğini açıkladı. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde olması nedeniyle etkisi geniş bir alanda hissedildi. Bu depremin hemen ardından saat 08.13'te bu kez Edirne'nin İpsala İlçesi İbriktepe Bölgesi'nde yerin 6.7 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde ikinci sarsıntı oldu. İki deprem korkuya neden olurken, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı.

"DEPREM HASARA YOL AÇMADI''

Keşan Kaymakamı Metin Borazan, ilçede meydana gelen orta şiddetli depremin herhangi bir hasara yol açmadığını bildirdi. Kaymakam Borazan yaptığı açıklamada, saat 08.10'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremi kendisinin de hissettiğini belirterek, ''Ancak, herhangi bir hasar söz konusu değil'' dedi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sedat İnan ise sabah Keşan'da 4.4, İpsala'nın İbriktepe beldesinde 3.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin normal olduğunu söyledi.

Türkiye'de her gün onlarca küçük çapta depremin meydana geldiğini, bunların bir çoğunun hissedilmediğini vurgulayan İnan, bu tür depremlerin yıkıcı bir özelliğe sahip olmadığını belirtti. İnan, ''Bu depremler, daha büyük depremlerin öncüsü değil. Halkın endişe etmesine gerek yok'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title