Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan ile birlikte Çorlu mezbahasını denetledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan ile birlikte Çorlu mezbahasını denetledi.

Dodurga, yaptığı yazılı açıklamada, mezbaha yetkilileri ile görüşerek, hizmet kalitesinin arttırılması konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Açıklmasında, Çorlu Mezbahası'nın teknolojik olarak çağın gerisinde kaldığını belirten Dodurga, "Bu mezbahanın Çorlu'ya yakışmadığının farkındayız. Halkımızın sağlıklı et yemesi için ne gerekirse yapılacak. Mezbaha büyük olasılıkla en geç 2016'nın başında, günün şartlarına göre modernize edilecektir" ifadelerini kullandı.

Çorlu'daki mezbahanın modernize edilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın her türlü desteği vereceğini aktaran Dodurga, açıklamasında şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi'nce bu modernizasyonla ilgili yatırım kararı alınmasaydı Çorlu Mezbahası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca alınan karar üzerine 30.12.2014 tarihinde kapatılacaktı. 2014 yılında  bin 855 büyükbaş, 3 bin 945 küçükbaş hayvan kesimi yapan bu mezbaha, Ergene ve Marmaraereğlisi ilçelerimizin, hatta İstanbul sınırlarında kalan Gümüşyaka, Çanta ve Değirmenköy'ün de kesim ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu bakımdan Çorlu mezbahamız büyük bir öneme sahip."

"Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi"

Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesinin 4. Yürütme Kurulu Toplantısı Yunanistan'ın Kavala şehrinde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan Kavala Belediyesi, Yunanistan Demokrasi Üniversitesi,  Romanya Galati Belediyesi, Romanya Dunarea Üniversitesi, Ermenistan Amerikan Üniversitesi, Ermenistan Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Verimliliği Fonu Derneği, Moldovya Cahul Belediyesi, Ukrayna Mykolayiv Belediyesi ile ortaklaşa yürütülmekte olan Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesinin 4. Yürütme Kurulu Toplantısı Yunanistan'ın Kavala şehrinde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktay Çolpan ile Proje Koordinatörü Bilge Selen temsil ettiği ve 2 gün süren toplantıda, temsilciler, kendi şehirlerinde yapmış oldukları ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Binalarda Enerji Verimliliği konusunda Avrupa Birliği ve Türkiye'nin sahip olduğu mevcut müktesebat ve hukuki mevzuatların, "Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesinin" çerçevesinde gözden geçirilip değerlendirilmesi neticesinde Avrupa Birliği ve Karadeniz Havzasında yer alan Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelere yönelik "Enerji Verimliliği Durum Analizi" hazırlanacak.

Albayrak, düğün törenine katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mehmet Yağır'ın kızı Büşra ve İrfan Koca'nın oğlu Mustafa'nın Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen düğün törenine katıldı.

Genç çiftin nikahını Albayrak kıyarken şahitliklerini Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptı.

Başkan Albayrak, nikahın kıyılmasının ardından genç çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyerek, hayırlı olması temennisinde bulundu ve aile cüzdanını genç çifte takdim etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Albayrak Karadeniz Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title