Haberler

'Tekel İşçileriyle Görüşebilirim'

Başbakan Erdoğan, Tekel İşçilerinin Görüşme Talebine Olumlu Yanıt Verebileceğini Belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekel işçilerinin görüşme talebine olumlu yanıt verebileceğini belirtti.

Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin, "Tekel işçilerinin görüşme talebine yanıt verdiniz mi" şeklindeki bir sorusuna, "Daha önce ben görüşmüştüm. Yine de görüşürüm. Görüşme taleplerine olumlu bakıyorum" yanıtını verdi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısından çıkarken, bir gazetecinin, ''Türk-İş'le görüşeceğiniz belirtiliyor'' sözleri üzerine, ''Zaten ben şu ana kadar Türk-İş'le bir kaç kez görüşme yaptım. Şimdi tekrar bir görüşme yaparım, yani benim için o noktada bir mani yok'' dedi.

''Size ulaşan bir randevu sözkonusu mu?'' sorusuna Başbakan Erdoğan, ''Dün aramışlar, randevu talebinde bulunmuşlar galiba'' yanıtını verdi. Erdoğan, ''Olumlu mu yaklaşıyorsunuz?'' sorusunu ise ''Olumlu yaklaşırım'' diye yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, ''IMF konusunda belirsizlik ne kadar erken kalkarsa o kadar iyi olur'' sözlerinin hatırlatılması üzerine de ''Hayırlısı olur inşallah'' dedi.

İŞÇİLERE DESTEK İÇİN BURGER KING İŞGAL ETTİLER

Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek için Taksim Meydanı'ndaki Burger King'i işgal eden Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri gözaltına alındı. Eylemciler, sloganlarla Tekel işçilerine destek verdi.

Taksim Meydanı'nda bulunan Burger King'e gelen SDP üyesi yaklaşık 30 kişi, saat 11.00 sıralarında giriş kapısına sandalye ve masalar yığarak restoranı işgal etti. Teras kata çıkan eylemciler, 'Onların anlayacağı dilden konuşmak lazım, Genel grev genel direniş. Tekel direnişi kazanacak' yazılı büyük bir pankart açtı. Bazı göstericileri de kendilerini terasın demir korkuluklarına zincirledi. İşçiler sık sık, 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Tekel işçisi yalnız değildir', 'Yaşasın işçileri birliği, halkların kardeşliği', 'Genel grev genel direniş', 'Hepimiz Tekel işçisiyiz' şeklinde slogan attı. Göstericiler, terastan Tekel işçileri destek veren basın açıklamasını okudu.

Olay yerine gelen az sayıdaki polis, restorana takviye çevik kuvvet istedi. Çevik kuvvetin gelmesiyle polis, kapı arkasındaki yığınağı kaldırarak terasa çıktı. Polis, ikna olmaları konusunda eylemcilerle bir süre konuştu. Bu arada, terastan düşme durumuna karşı olay yerinde itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bekletildi. Polisin uyarısını dinlemeye göstericiler, gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, meydanda eylem yapan SDP'liler de restoran işgal eden gruba alkış ve sloganlarla destek verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title