Haberler

TEKEL Grevinde Son Durum

Türk-İş Başkanı Kumlu Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türk-İş'e gelerek işçilere seslendi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, zaman zaman şahsına yönelik olumsuzluklar olmasına rağmen bunları anlayışla karşıladığını belirtti.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türk-İş'e gelerek işçilere seslendi. Kumlu, zaman zaman şahsına yönelik olumsuzluklar olmasına rağmen bunları anlayışla karşıladığını belirterek, İşçilere, "Çünkü çok sıkıntıdasınız. Çok zor şartlardasınız. Biliyorum. Şöyle değerlendiriyorsanız haksızlık ediyorsunuz: "Biz donuyoruz. Ölüyoruz. Hakkımız yeniyor. Bunlar ilgilenmiyor' diyorsanız haksızlık edersiniz. 45 gündür her şeyimiz ile yanınızdayız" dedi.

Kumlu, yanlışların olabileceğini ama işçilerin haklarının teslim edilmesi anlamında kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin hatta konfederasyon başkanlarının, Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanlarının hepsinin işçilerin bulunduğu durumdan rahatsız olduğunu kaydetti. Kumlu, bu tepkilerin sıkıntıdan kaynaklı olduğunu bildiğini, gece gündüz bu işin masada çözümlenmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Bu doğrultuda Başbakan Erdoğan'ın da randevu verdiğini, altıdan sekize kadar 2 saat oturup tartıştıklarını, Başbakan Erdoğan'ın da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı çağırdığını anlattı. Kumlu, özlük haklarıyla başka kurum ve kuruluşlara aktarılmak istediklerini söylediğini, Başbakan'ın da bu iki bakana talimat verdiğini açıkladı. Kumlu, "Başbakan Erdoğan, Pazartesiye kadar benim önüme çalışmalarınızı getirin sonra da Türk-İş yöneticileriyle bir araya gelelim" dediğini aktardı. Kumlu, bakanların çalışmalar yapıp Başbakan'ın önüne getireceğini ifade ederek, "sonra bizi çağıracak, oturup görüşeceğiz ve inşallah sizleri sağ selamet evinize göndermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan TEKGIDA-İŞ Başkanı Mustafa Türkel, Kumlu'nun ardından işçilere seslenerek, açlık grevinin Pazartesi gününe kadar ertelendiğini bildirdi.

(ANKA) (ME/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title