Haberler

Tekden Koleji Onlıne Kod Yazıyor

ABD Başkanı Barrack Obama’yla birlikte birçok ünlü ismin video çağrısıyla başlayan ’Hour Of Code’, Özel Tekden Koleji İlkokul öğrencileri tarafından uygulanmaya başlandı.

ABD Başkanı Barrack Obama'yla birlikte birçok ünlü ismin video çağrısıyla başlayan 'Hour Of Code', Özel Tekden Koleji İlkokul öğrencileri tarafından uygulanmaya başlandı.

Amerika'da genç yaşta 'kod okur' yazarlığını aşılamak hedefiyle kurulan ve 9 Aralık'ta Amerikan Başkanı Barrack Obama'yla birlikte pekçok ünlü ismin video çağrısıyla başlayan "Hour Of Code" Özel Tekden Koleji İlkokul öğrencileri tarafından da uygulanmaya başladı. Uygulama hakkında bilgiler veren Özel Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, "Özellikle Amerika'da çok sayıda okulun destek verdiği kampanyada kız öğrencilerin daha fazla katılım gösterdiği de paylaşılan bilgiler arasında. bilgisayar dersinde internet üzerinden kodlama yaparak kendilerini geliştiriyor. Günümüz modern çağımız çok farklı iletişim araçlarıyla çocuklarımızı etkilemektedir. En başta gelen şey bilişim dünyasıdır yani bilgisayar ve internettir. Çocuklarımızı bundan koparmak mümkün değildir. Bu duruma çözüm olarak alternatif şeyler üretilebilir farklı uğraşlarla çocukların yararına dönüşebilecek bir ortam oluşturulabilir ya da internet ve bilgisayarın internet ve bilgisayardan çocuklarımızı nasıl kurtarabiliriz durumunun bir çaresini aramalıyız" dedi.

Orhan ayrıca, "Tekden Koleji olarak "Tekden kod yazıyor geleceğe hazırlanıyor" sloganıyla öğrencilerimiz bilgisayar programlamasını öğrenerek kendi hayal ve geleceklerini tasarım gücüyle ortaya koymanın keyfini yaşıyor. Bu durumda çocuklar bilişim dünyasını kendi yararına kullanıyor hem de tasarım ve hayal gücünü geliştiriyor. Kendi evini, kendi bahçesini, kendi dünyasını her şeyini hayal gücüyle bilgisayarda oluşturmanın keyfinin yaşıyor. Bu kodlama sisteminin teknik bilgilerinin bilgisayar öğretmenimiz Fatih bey verecektir. Çocuklarımıza güzel, eğlenceli aktiviteler oluşturursak o zaman daha farklı daha seçkin bir eğitime adım atmış oluruz. Çocuklarımız çok farklı şeyler ortaya koydular. Tekden olarak Kayseri'deki ilkokulumuz ve ortaokulumuzda İstanbul'daki ilk okulumuz ve ortaokulumuzda kodlama saati adı altında bilgisayara programlamasına yönelik farklı çalışmalar yapılıyor. Bu noktada emeği geçen başta okul müdürlerimiz ve bilgisayar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bizim heyecanımıza ortak oldukları için teşekkür ederim. Bu durumun Kayseri'ye ve ülkemize güzellikler getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Tekden Koleji İlkokulu Bilgisayar Öğretmeni Fatih Subay ise, "Bilindiği üzere 8-14 Aralık tarihinde dünya üzerinde bilgisayar bilimleri haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında okulumuzda bu etkinliklere katılmıştır. Bu etkinlikler kapsamında yapılan çok büyük çalışmalardan biride kodlama zamanı etkinliğidir. Etkinliğin amacı 4 yaşından itibaren bilgisayar programlamayı çok rahat bir şekilde öğrenebileceğinin temel niteliklerinin öğrenilebileceğinin insanlara gösterilmesidir. Biz bunu kendi okulumuza uyarlayarak çok daha farklı hale getirdik. Tekden okulu olarak öğrencilerimizin gereksiz bilgisayar ve internet kullanımını sonlandırmaktır. Aynı zamanda bunu kullanarak öğrencilerimiz eğlenmiş bir taraftan da eğlenerek öğrenmişlerdir. Ayrıca bilgisayar programlama mantığını bilmek öğrencilerimize kazandırdığı bilgiler oldukça fazladır. Bunlardan ilki öğrencimizin problem çözme becerisini geliştirmek ikincisi ise mantığını ve hayal gücünü geliştirmektir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title