Haberler

Tek İsteği 3 Çocuğu İçin Bir Tekerlekli Sandalye"

Çivril ilçesinde yaşayan Yadigar Göze, kas erimesi hastalığı nedeniyle kendi başlarına hareket edemeyen üç çocuğunu evden dışarı çıkarabilmek için hayırseverlerden bir tekerlekli sandalye istiyor.

Çivril ilçesinde yaşayan Yadigar Göze, kas erimesi hastalığı nedeniyle kendi başlarına hareket edemeyen üç çocuğunu evden dışarı çıkarabilmek için hayırseverlerden bir tekerlekli sandalye istiyor.

Yadigar Köse, Beyköy Mahallesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları Sunay (30), Ebru (28) ve Tuğba'nın (23), doğduklarında sağlıklı olduğunu, üçünün de 8 ila 10 yaşlarında kas erimesi hastalığına yakalandığını belirtti.

İlk çocuğunun hastalığının fark edilmesiyle önce Çivril, ardından Denizli, Uşak ve Isparta'daki hastanelerde şifa aradıklarını anlatan Göze, "Hiçbir yerde deva bulamadık. Denizli'de bir doktor 'ancak yurtdışına çıkarsanız tedavi olabilirsiniz' dedi. Bizim de ekonomik durumumuz iyi olmayınca tedavi ettiremedik" dedi.

Çocuklarının tedavisi için çok çaba harcadıklarını ifade eden Göze, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın tedavisi için yoğun çaba sarf eden eşim 10 yıl önce kalp krizi geçirerek vefat etti. Eşim elinde avucunda ne varsa doktora hastaneye verdi. Hiçbir yerden sonuç alamadık. En son gittiğimiz doktor, 'kaç dönüm tarlanız var, arabanız kaç model, satın onları Amerika'ya gidin bu hastalık ancak orada tedavi olur' dedi. Yurt dışına gitme imkanımız olmadığı için bir şey yapamadık. Tek isteğim var. Devlet bana bir tekerlekli sandalye alıversin, ben her gün sırayla çocuklarımı dışarı çıkarır hava aldırırım."

Tek isteğimiz bir tane tekerlekli sandalye"

Yadigar Göze'nin hastalığa ilk yakalanan çocuğu Sunay Göze, okula hiç gidemediği için üzgün olduğunu söyledi.

Diğer kardeşlerinin de aynı hastalığa yakalandığı bu nedenle evde oturmak zorunda kaldıklarını ifade eden Sunay Göze, şunları belirtti:

"Hiçbirimiz okula gidemedik. Ama babamın getirdiği gazeteler ile televizyondan okumayı öğrendik. Sonra kendi kendimizi deneyerek sınayarak okumamızı geliştirdik. Sayıları ve temel dört işlemi öğrendik. Şimdi hem okuyup hem de yazabiliyoruz. Hepimiz de hesap yapabiliyoruz."

Sunay Göze, annesinin küçük yaşlarda sırayla kendisini ve kardeşlerini kucaklayarak sokağa çıkardığını belirterek, "Annem de yaşlandı, bizi kucaklaması imkansız. Bize verilecek bir sandalyeyle sırayla dışarıya çıkıp dolaşabiliriz. Bir tane tekerlekli sandalye bize yeter, tek isteğimiz bu" diyerek hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Çivril Beyköy Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title