Haberler

Tegv Mersin Öğrenim Birimi Çocukları Yaz Etkinliklerine Bekliyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi, bu yıl 100 gönüllüyle bin 350 çocuğa eğitim desteği verdi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi, bu yıl 100 gönüllüyle bin 350 çocuğa eğitim desteği verdi. Yaz etkinlikleriyle de çocukların sokaklarda boş gezmesini, kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmeyi hedefleyen TEGV Mersin Öğrenim Birimi, 31 Temmuz'a kadar çocukları yaz etkinliklerine bekliyor.

TEGV, ilköğretim çağındaki çocukların daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlarına umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanması amacıyla çocuklara destek veriyor. TEGV Mersin Öğrenim Birimi'de yaptığı etkinlikler, faaliyetler ve çalışmalarla Mersinli çocuklara destek olmaya çalışıyor. Yaptıkları çalışmalar ve etkinliklerle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, Türkiye genelinde 31 yerleşik ilde 10 eğitim parkı, 38 öğrenim birim, 24 gezici öğrenim birimiyle çocuklara hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Eğitim gönüllülerinin her yıl yaklaşık 10 bin gönüllüsüyle 2,5 milyona yakın çocuğa destek verdiğini belirten Ateş, "Bu yaz tatilini dolu dolu geçirmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak isteyen tüm çocuklarımızı 31 Temmuz'a kadar sürecek yaz Etkinliklerine bekleriz. Yaz etkinlikleri kapsamında, ilköğretim çağındaki çocuklar için gönüllü ağabey ve ablaların eşliğinde geziler düzenleniyor, bahçe oyunları, sanat ve okuma etkinlikleri uygulanıyor. Etkinliklerde çocukların, zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor. Mersin Öğrenim Birimi olarak, 2015-2016 etkinlik döneminde yaklaşık 100 gönüllümüzün desteğiyle bin 350 çocuğa ulaştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

"Biz sokağa alternatifiz"

TEGV Mersin Öğrenim Birimi'nin 1998 yılından beri faaliyette olduğunu kaydeden Ateş, "TEGV ilkokul düzeyindeki çocuklara eğitim desteği vermektedir. Ancak biz dershane, kurs, etüt merkezi değiliz. Sokağa alternatifiz. Çocuk evde boş zamanlarda sıkılıp televizyona, bilgisayara bağlanacağına ya da sokakta kötü alışkanlıklar edineceğine, boş boş zaman geçireceğine gelsin TEGV'in noktalarında faaliyetlerinden yararlansın istiyoruz. Bizim etkinliklerimiz zaten çocuğu sıkmayacak, eğitici ve öğretici etkinliklerdir. Ayrıca yapılan etkinliklerin hepsi çocuğu sosyalleştiriyor. Veliler bizden matematik, Türkçe, İngilizce gibi dersler vermemizi istiyor. Ama veliler şunu iyi bilmeli ki, bir çocuk sosyalleştiği zaman zaten bu derslerinde de başarılı olur. O yüzden aileler çocuklarını onların rahatlayacağı etkinliklere yönlendirmelidir. Bizim etkinliklerimiz de çocukların kendilerini bulduğu etkinliklerdir. Çocukların dışarıda yapamayacağı etkinliklerdir" şeklinde konuştu.

"Çocuklar televizyona, bilgisayara bağımlı olacağına, buraya gelsinler"

TEGV'de herkesin bir şey yapabileceğini vurgulayan Ateş, "Biz gidiyoruz okullara, broşürler dağıtıyoruz, afişler asıyoruz, yerel gazete ve televizyonlarda duyurumuzu yapıyoruz ama en güzel reklam velinin veliden alacağı, çocuğun çocuktan alacağı duyumlardır. Ailelerden isteğim çocuklar boş zamanlar geçireceğine buralara gelerek ufak bile bir şey olsa öğrensinler. Çocuklarınız evde tıkılıp kalacağına, televizyona, bilgisayara bağımlı olacağına ya da sokakta boş boş zaman geçireceğine buraya gelsin. Çocuğun çocuktan öğreneceği var, çocuğun gönüllüden öğreneceği çok şey var. Mekanımız da çok sıcak bir mekan. Velilerimiz de çocuklarımız etkinlikteyken oturup bekliyorlar. Onlarda kendilerini sosyalleştiriyorlar. Gelip veliler de buradaki etkinliklere katılabilirler" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersinli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title