Haberler

Tegv'de "Eğlen, Öğren, Hijyen" Etkinliği

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever işbirliğinde sürdürülen ’Eğlen, Öğren, Hijyen’ etkinliği, Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Unilever işbirliğinde sürdürülen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği, Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.

TEGV Mersin Öğrenim Birimi tarafından Mersin Huzurkent Latife Hanım İlk Okulu'nda gerçekleştirilen 'Eğlen, Öğren Hijyen' etkinliğiyle 60 çocuk öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdılar. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler. Unilever sponsorluğunda 2011 yılından bu yana TEGV'in Türkiye çapındaki 81 etkinlik noktasında hayata geçirilen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği, erken yaşta kazanılan alışkanlıkların öneminden yola çıkarak, çocuklara hijyen kavramını tanıtmayı amaçlayan ve çocukların yaparak öğrenecekleri 'interaktif bir eğitim programı' olarak geliştirildi. Hedef kitlesi ilkokul 2.-8. sınıf çocukları olan 2 saatlik 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve öz bakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, "Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV ve Unilever markası Domestos işbirliğinde sürdürülen 'Eğlen, Öğren, Hijyen' etkinliği Türkiye'nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Bizde TEGV Mersin Öğrenim Birimi olarak 5 okulumuzda çalışma yaptık. Etkinliğe katılan çocuklar öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdılar. Sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler. Bu faaliyetlerimizin devam edecektir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Huzurkent Unilever Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title