Haberler

Tcdd'nin Raıl Lıfe Dergisindeki Erzurum'a İlişkin Yazı

Bir Grup Erzurumlu Kadın, Tcdd'nin Seyahat ve Aktüalite Dergisi Rail Life'in Şubat Sayısındaki Erzurum'a İlişkin Yazıyı Haydarpaşa Tren Garı Önünde Protesto Etti.

İstanbul'da yaşayan bir grup Erzurumlu kadın, TCDD'nin seyahat ve aktüalite dergisi Rail Life'in Şubat sayısındaki Erzurum'a ilişkin yazıyı Haydarpaşa Tren Garı önünde protesto etti.

Garın önünde toplanan kadınlar adına açıklama yapan Edebiyat Öğretmeni Neşe Torunoğlu, Türk tarihine mührünü vurmuş Kahraman Erzurumlu kadınların onuruna, şeref ve namusuna dil uzatan zihniyeti kınadıklarını söyledi.

"Nene Hatun", "Kara Fatma", "Topal Gülizar", "Şerife Hanım",

"Sultan Hanım", "Name Kadın" gibi tarihi kahramanlarla ilim, bilim ve siyaset alanında çok değerli hizmetleri olan nice çağdaş Erzurumlu kadını rencide edenleri kınadıklarını kaydeden Torunoğlu, "Onların, uğrunda mücadele verdiği vatan, toprak, aile, bağımsızlık, namus ve manevi değerlerini hiçe sayan ve her fırsatta aşağılayan densizleri kınıyoruz. Yetersiz, vasıfsız ve hazımsız insanların eline kalemi ve yetkiyi verenleri kınıyoruz" dedi.

Avukat Handan Bakbak da bu coğrafyada yaşayan hiç kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı olmadığını belirterek, "Bu durum sadece iş akdinin feshedilmesiyle yeterli olacak bir konu değildir. Bu konuda gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title