Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in, MHP'nin Grup önerisi sırasında yaptığı konuşma üzerine AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışmaya yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in, MHP'nin Grup önerisi sırasında yaptığı konuşma üzerine AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışmaya yaşandı.

Özkes, MHP'nin milli ve manevi değerlerin korunması için yapılması gerekenler konusunda genel görüşme açılmasına ilişkin önergesinin bugün gündeme alınması önerisiyle ilgili söz aldı.

Özkes,  AK Parti'nin hukuka, insan haklarına çok zarar verdiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"AKP iktidarı en büyük zararı dine verdi. AKP yüce İslam dininin içini boşalttı. Dinin dibine dinamit koydu. Dine darbe yaptı. AKP'nin en büyük darbesi dine olmuştur. İslam dininde dokunulmaz olan sadece Allah'tır. Ama AKP 'dokunulmaz olan bizleriz' diyor. ya siz Allah mısınız haşa. Dokunulmazlık sadece Allah'ta varken dokunulmazlık zırhına büründünüz 4 tane bakanı burada yargılanmadan akladınız. AKP döneminde hırsızlık helal sayıldı. İktidar korkusunu Allah korkusunun önüne geçirdiniz. Bu ayıp, bu günah AKP'ye yeter de artar bile. Sizin zamanınızda zina çoğaldı, bina yükseldi, riba yayıldı."

Özkes'e, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Sataşma nedeniyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, şunları kaydetti:

"Eğer müftü olarak cemaatine böyle konuşmalar yaptıysa o camide cemaat kalmamıştır. Çünkü böyle bir dile kimse muhatap olmak istemez. Aklıma bir Alman atasözü geldi. "Tilki vaaza başlayınca kümesteki tavuklara dikkat etmek lazım' diyor. Hocanın buradaki vaazı dini bir vaaz değil, asıl vaazı siyasal bir coşku ve tribünlerden alkış almaya dönük bir anlatım. Sürekli bağırıp çağıran, masayı yumruklayan, hakaret eden bir konuşma. Gerçekten de böyle bir konuşmanın, siyasal coşkuya, retoriğe dayalı bir konuşmanın aynı zamanda bu ölçüde dini kavramlarla süslenmesini utanç verici buluyorum."

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise coşkulu konuşmanın siyasetin sanatı olduğunu ifade ederek, "Sizin eski başbakanınız siyasal konuşmanın şiddeti konusunda, onun bir konuşma sanatı olduğunu söylediği zaman niye karşı çıkmıyorsunuz da bizim müftümüzün, hocamızın, milletvekilimizin bir isyanını, karşı duruşunu niye haksız buluyorsunuz" dedi.

Uyuşturucu, fuhuş ve içkide rakamların "korkunç" olduğunu ileri süren Gök, bazı AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine, "Sen sus, otur yerine. Grup başkanvekilin cevap verir. Burası Meclis'in kürsüsü. Burada her konuşan milletten aldığı yetkiyle konuşuyor. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı elbette CHP de sesini yükseltecektir" karşılığını verdi.

Tartışma

Konuşmalar sırasında hakaret içerikli sözler sarfeden bazı milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü görüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, "Babayiğit varsa tek tek dışarı gelin" sözleri üzerine  "hadi" diyerek CHP sıralarına doğru yürüyen bazı AK Parti milletvekillerini ise her iki grubun milletvekilleri araya girerek durdurdu.

Tartışma sırasında Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da sık sık milletvekillerini uyararak, "Sayın milletvekilleri lütfen buranın Genel Kurul olduğunu unutmayınız. Burası kimseye had bildirme yeri değil. Burası bir genel kurul. Sayın milletvekilleri çok rica ediyorum Genel Kurul adabına uygun davranınız" dedi.

Tartışmaların sürmesi üzerine Mumcu, birleşime 30 dakika ara verirken, gerginlik, bu arada da bir süre devam etti.

MHP'nin grup önerisi, HDP'nin engellilerin sorunlarının araştırılması için verdiği grup önerisi ile CHP'nin "TMSF'nin, el konulan bir şirketi usulsuz olarak hükümete yakın bir şirkete verdiği" iddiasıyla ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan, TBMM Kadına Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nun çalışma süresi bir ay uzatıldı. Komisyon, Meclis tatildeyken de çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: AA / Politika

İhsan Özkes Levent Gök Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title