Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin, tarım alanlarındaki kuraklık ve bazı yerlerdeki don afeti zararlarının tespiti için verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, tarım alanlarındaki kuraklık ve bazı yerlerdeki don afeti zararlarının tespiti için verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

CHP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için araştırma önergesinin görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul'a getirdi.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, küresel ısınmanın etkilerinin son yıllarda Türkiye'de de etkilerini göstermeye başladığını söyledi. Karaahmetoğlu, yağış miktarının geçen yıla göre yüzde 37,5 azaldığını ifade etti.

Karaahmetoğlu, mart ayındaki donun, Malatya'da kayısıyı, Karadeniz'de fındığı vurduğunu, fındıkta yüzde 40'ı aşan, kayısıda yüzde 90'lara varan zarar meydana geldiğini belirtti.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, tarımsal kuraklıktan dolayı Türkiye'nin buğday kaybına uğrayacağını belirtti. Varlı, Çukurova'da verimli arazilerde ortalama 600 kilogram buğday alınırken bunun yarı yarıya düştüğünü ifade etti.

Öneri aleyhinde söz alan AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, tarımsal sigorta yapılmasının önemine işaret ederek, bu konuda çiftçilerin daha hassas davranması gerektiğini kaydetti. Öntürk, özellikle dona karşı teknolojik aletler kullanılarak üreticinin bu afetten mümkün olduğunca az zarar görmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Öntürk, çevreye çok dikkat etmeleri, sahip çıkmaları ve çevre kirliliğinin önlenmesi için her türlü gayreti göstermeleri gerektiğini belirtti.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, kuraklık ve çiçekten önceki donun da risk kapsama alınarak, ödemelerin bu şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, HDP'nin, Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki çiftçilerin kuyu aboneliği olmamasına rağmen kaçak/usulsüz elektrik kullanımıyla ilgili düzenlenen elektrik borçlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Karaahmetoğlu Mehmet Öntürk Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title