Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP ve BDP'nin grup önerileri reddedildi MHP'li Işık: "Son 10 yılda intiharlar yüzde 50 arttı; kredi kartı borcundan dolayı 200'den fazla kişi canına kıydı"

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve BDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, ilk olarak BDP'nin faili meçhullerle ilgili verdiği araştırma önergesinin bugüne ele alınması önerisi görüşüldü.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, dün bu konuda önemli bir davanın duruşmasının gerçekleştirildiğini belirterek, "Büyük devletler geçmişiyle yüzleşen devletlerdir. Eğer bu yüzleşmeyi yapacaksak bu önergeye kabul edilmelidir" dedi.

Bir dönem bu cinayetlerin MGK'da alınan kararlarla işlendiğini öne süren Sakık, "Bu kararların açıklanması gerektiğini" söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ülkenin tarihinin, 18 bine yaklaşan politik ve siyasi cinayetleriyle karşı karşıya olduğunu ve hala bu cinayetlerin katillerinin bulunamadığını kaydetti.

Gök, "Faili belli olanlar konusunda da ne yaptığımız ortada. Uludere'de ölenlerin, Ethem Sarısülük'ün, Ali İsmail Korkmaz'ın failleri belli ama ne yapıldığı da ortada" diye konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bugün gerçeklerin ortaya çıktığını, bu cinayetlerin arka planlarında kimlerin olduğu açıkça ortada olduğunu kaydetti.

Tunç, "Bu cinayetlerin yoğunlaştığı dönemlere baktığımızda, bu cinayetlerin darbelere zemin hazırlamak için yapıldığını görüyoruz. Bu cinayetlerin arka planında olanlar şu anda yargılanmaktadır" dedi.

Bu konuda AK Parti iktidarının eleştirilmesi bir yana, teşekkür edilmesi gerektiğini söyleyen Tunç, "Yaşam hakkı ihlallerini Türkiye'nin gündeminden çıkaran parti AK Parti'dir" ifadesini kullandı.

BDP'nin önerisi reddedildi.

-"İntiharlar yüzde 50 arttı"-

Daha sonra MHP'nin intihar olaylarının araştırılması için verdiği önergenin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, dünya ülkeleri arasında yaşanan intihar oranları açısından Türkiye'nin 79. sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nn altındaki 78 ülkenin adı duyulmayan ülkeler olduğunu ifade eden Işık, son 10 yılda artışın yüzde 50'ye yaklaşmasının son derece düşündürücü olduğunu söyledi.

2002'de 2300 olan intiharların 2012'de 3225'ye yükseldiğini ve artışın yüzde elli olduğunu ifade eden Işık, bunun iyi araştırılması gerektiğini vurguladı. Işık, şunları iade etti:

"Dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden insanımız olmuştur ama Başbakan'ın asıl değinemediği gerçek; en çok banka borçlularının intihar ettiğidir. Bir kişiden bahsedeceksiniz ama son on yılda 934 askerin, kredi kartı borcundan dolayı 200'den fazla kişinin canına kıydığını görmezden geleceksiniz. 300'den fazla polis, 35'den fazla öğretmen intihar etti."

Işık, son 10 yılda bozulan ekonomik gelir düzeyi dağılımının, intiharları artırdığını öne sürdü.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Asker intiharlarında devletin hiç mi günahı yok?" diye sordu.

Kaplan, polisteki yüksek intihar oranlarının da "mobbing, angarya, üst üste göreve gitme, gazlama, tomalama"dan kaynaklandığını savundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, intiharların en önemli nedeninin ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek, "Ekonomi iyi yönetilmeyince, her ne kadar dünyadaki 17. büyük ekonomi de olsak, intiharlardaki ciddi artış, hepimizin düşünmesi gereken bir konu" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, 2002'de intiharları tespit şeklinin değiştirildiğini, artışın bundan kaynaklı olduğunu söyledi.

MHP'nin önerisi reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Muş Alim Işık Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title