Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, yaptığı konuşmada, "15-16 Temmuz Milli Demokratik Halk Devrimini gerçekleştiren bu halk bize, en büyük gücün kendisi olduğunu bir kez daha gösterdi. İnanıyorum ki bu gücün Gazi Meclis'teki temsilcileri olan bizler yeni yasama yılında yaptığımız tüm çalışmalarda bu gerçeği unutmayacağız." ifadesini kullandı.

Yeni yasama yılında yapacakları her çalışmanın ülkenin yararına olacağına inandığını dile getiren Bahçekapılı, şunları kaydetti:

"Dilerim ki bu yasama yılında çalışmalarımız esnasında birbirimize olan davranışlarımız, iyi niyet ve samimiyet duyguları üzerine kurulur. Bu bağlamda 26. Dönemin 2. Yasama Yılı'nın ülkemiz, milletimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sağlıklı ve başarılarla dolu bir yasama yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Meclisimizin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Meclisimize başkanlık etmiş, üye olarak bulunmuş bütün siyaset adamlarımızı ve şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Bahçekapılı, ayrıca Hicri yılın ve muharrem ayının ülkeye, devlete ve millete huzur ve bereket getirmesini diledi.

Gündem dışı söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hicri yılbaşı ve muharrem ayı nedeniyle yaptığı konuşmada, Hicri yılbaşının ülkeye ve dünyaya hayırlar getirmesini temenni etti.

Kardeşliğin devamı için savaşın ve ölümlerin durdurulması gerektiğini dile getiren Aslan, "Bizim savaştan barışa hicret etmemiz gerekiyor. Kin, nefret duygularından arınmalıyız. İç ve dış barışı tesis edelim. Barışı temsil eden beyaz gülü de birbirimize hediye edelim." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın sorunlarına ilişkin konuşmasında, demokrasiden uzaklaşılarak yeni yasama yılına girildiğini savunarak, hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden ödün vermeyeceklerini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada, İslam dininin, insanlığa yardımlaşma, dayanışma, nezaket, birlik ve beraberlik hasletleri kazandırmayı amaçladığını vurgulayarak, camilerin ise bu güzel hasletlerin toplu halde ve daha güzel bir şekilde öğretildiği birer eğitim merkezi olduğunu belirtti.

-"Darbe komisyonunda her partiye uygun şekilde temsiliyet verilsin"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yeni yasama yılında TBMM'de yapılacak çalışmaların ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Başta terörle mücadele olmak üzere demokrasi, hukuk ve adalet içinde çalışan bir yönetim, refah içinde kalkınan bir ülke en önemli amacımızdır." diye konuştu. Akçay, polemikler, kamplaşmalar ve kutuplaşmaların millete zarar verdiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, ülkenin ağır bir süreç yaşadığını anımsatarak, bazı yerel yönetimlere kayyım atanmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, halk için yasama faaliyetinin yürütüleceği bir yasama dönemi dileğinde bulundu. Özel, geçmişte Meclis'te gündeme gelmesine rağmen yasalaşmayan Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin düzenlemenin bu yasama döneminde yapılmasını istedi.

Özgür Özel, darbe girişimini araştırmak ve sorumlularını ortaya çıkarmak için komisyon kurulmasını son derece olumlu bulduklarını belirterek, 15 Temmuz gecesi bütün partilerin darbenin karşısında durduğunu anımsattı. Özel, komisyonda her partiye uygun bir şekilde temsiliyetin verilmesini, birlik ve beraberlik içinde çalışılmasını istediklerini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclis'in çalışmalarının sürdürülmesinin önemine değinerek, herkesin 15 Temmuz'dan bir takım sonuçlar çıkardığını söyledi. Bostancı, bu kapsamda Meclis çatısı altında ortak noktaların ön plana çıkarılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Ayşe Nur Bahçekapılı Mehmet Ali Aslan Özgür Özel Politika Güncel Haberler

title