Haberler

TBMM Başkanı Şahin: TSK Her Zaman Demokrasiye Saygılı Olmuştur

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman demokrasiye, yargıya, hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti anlayışına saygılı olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman demokrasiye, yargıya, hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti anlayışına saygılı olduğunu belirterek, "Onlar bu hukuk süreçlerini benim söylediğim çerçevede değerlendirecektir diye düşünüyorum" dedi.

Bugün, Karabük'te esnafı ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, öğle yemeğini ise bir haddehanede işçilerle birlikte yedi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Yargının bir kararını eleştirmek bana göre çok kolaylıkla yapılacak olan bir iş olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi var. Yasama-yürütme ve yargı ayrı ayrı güçlerdir. Bu yargısal bir faaliyettir. Yargı organı delillere göre böyle bir takdir ortaya koymuş. Doğrusu benim şu aşamada bu yargı kararını değerlendirmeye çalışmam yargıya müdahale gibi algılanabilir diye endişe ediyorum. Ama kuvvet komutanlığı rütbesine ulaşmış ve Silahlı Kuvvetler de uzun yıllar hizmet etmiş olan insanların bir takım iddialara maruz kalması tabii ki bizi üzmektedir. Ancak, Türkiye aynı zamanda bir hukuk devletidir. Eğer yargı mercilerinde eldeki bilgiler bir tutuklamayı icap ettiriyorsa yapılacak bir şeyde yok demektir. Yargı süreçlerini takip edeceğiz. Yapacağımız şey budur. Geçmişte komutanlık yapmış tutuklu olan askerler var, muvazzaf askerlerden tutuklu olanlar var, kişisel olarak bu tutuklamalar nedeni ile üzüntü duyuyorum ama yargıya da saygı duyuyorum" diye konuştu.

12 EYLÜL DARBECİLERİ

Bir gazetecinin, Kenan Evren'in ifadeye çağırılmasını hatırlarak "12 Eylül darbecilerinin yargılanmaya başlama süreci mi başladı?" sorusunu Şahin şöyle yanıtladı:

"Anayasa değişikliğinden sonra böyle bir sürecin başladığı anlaşılmaktadır. Bir zaman aşımı iddiası var. Bu konu ile ilgili iki farklı görüş var. 'Zaman aşımına girmez', 'zaman aşımına girmiştir' diye. Bunu da tabi savcılıklar, yargı organları değerlendirecektir. Ama artık Türkiye tam bir hukuk devleti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ben bütün bu gelişmeleri tam bir hukuk devleti olma yolunda geçiş süreçleri olarak değerlendiriyorum. "

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Orgeneral Balanlı'nın tutuklanmasının ardından Silahlı Kuvvetler'in tepki vermemesini istemesiyle ilgili olarak sorulan soruyu ise Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman demokrasiye, yargıya, hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti anlayışına hep saygılı olmuştur. Benim Milli Güvenlik üyesi olarak saygıdeğer komutanlarımızla birlikte çalıştığım süre içerisinde aldığım izlenim budur. Onlar bu hukuk süreçlerini benim söylediğim çerçevede değerlendirecektir diye düşünüyorum" diyerek cevapladı. - Karabük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title