Haberler

Tbf ile Pamukkale Üniversitesi'nden İşbirliği

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Pamukkale Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Pamukkale Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TBF'den yapılan açıklamada, federasyonun merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya, TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Emin Balcı, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi ve Spor Merkezi Müdürü Fırat Derviş Eser'in katıldığı bildirildi.

Yapılan anlaşmaya göre Pamukkale Üniversitesi'nin, Bahar Yarıyılı itibarıyla Spor Yöneticiliği Bölümü eğitim programında seçmeli ders olarak "Spor Hakemliği ve Müsabaka Yönetimi"ne yer vereceği belirtildi.

Teorik ve uygulamalı derslerde hakemlik psikolojisi, kural ve mekanik bilgisi ile müsabaka yönetimi gibi eğitimler görecek öğrencilerin, basketbol aday hakemlik statüsü kazanacağı da ifade edildi.

Kural ve mekanik bilgiler üzerine federasyondan eğitmenlerin görevlendirileceği derslerde, aday hakem öğrencilerine detaylı eğitimlerin verileceği duyuruldu.

TBF Başkanı Erdenay, anlaşmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Pamukkale Üniversitesi ile çok önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Umarım iki taraf için de faydalı bir anlaşma olur" görüşlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Spor

Pamukkale Üniversitesi Merkez Hakem Kurulu Harun Erdenay Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title