Haberler

Tayyip Erdoğan Muhteşem Bir Törenle Köşk'e Çıkacak

Güncelleme:

Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos'ta kraliyet rejimlerindeki taç giyme merasimlerine taş çıkaracak bir törenle Çankaya'da görevi devralacak.

12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 28 Ağustos'ta gerçekleşecek yemin töreni öncesinde ve sonrasında ilkler yaşanacak. Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta Subayevleri'ndeki evinden çıkıp Meclis'e gelmesi ve ardından Anıtkabir ve Köşk'e çıkması canlı yayınlarla devlet televizyonu tarafından verilecek. Güvenlik güçlerinin ve TRT'nin başkentte provalarla hazırlandığı ilginç geçit töreni, şimdiden konuşulmaya başlandı.

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında çok eleştirilen reklam filmindeki gibi atlı birliklerle karşılanacak olan Erdoğan, öncesinde Meclis'teki yemin töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin boykotu gölgesinde yemin edecek. Türkiye'nin televizyon yayıncılığı açısından en iyi teknik donanımına sahip TRT'nin dahi 28 Ağustos'a özel dışarıdan hizmet satın alacağı öğrenildi.

ÖNCE ANITKABİR SONRA KÖŞK

TRT ve bazı televizyon kanallarını 28 Ağustos telaşı sardı. Evinden yeni çalışma mekanı Çankaya Köşkü'ne kadar geçtiği her cadde ve uğradığı her durak canlı yayınla aktarılacak Erdoğan için başkent caddelerinde Emniyet güçlerinin prova üstüne prova yaptığı öğrenildi.

Meclis'te yemin eder etmez Cumhurbaşkanlığı forsu olan makam aracı ile önce Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirecek olan Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü'ne gidecek. Erdoğan çifti giriş kapısında atlı birlik tarafından karşılanacak. Atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayacak Erdoğan, daha sonra Büyük Şeref Kapısı'nda Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılanacak.

TBMM ÇİÇEK'TEN TOPLANTI ÇAĞRISI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Cumhurbaşkanı yemin töreni için, Meclis'i 28 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Çiçek, Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi parti AKP, CHP, MHP ve HDP'ye gönderdiği olağanüstü çağrı yazısında; "TBMM, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için Anayasa'nın 93. ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağrılmıştır" dedi.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na yemin etmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açacak ve CHP'li Güldal Mumcu mazeret bildirdiği için en yaşlı başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Çiçek, Erdoğan'a 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı Başkanlık Divanı'nda verecek. Erdoğan, daha sonra Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne gelecek ve Cumhurbaşkanlığı yemini edecek. Yemin töreninin ardından Erdoğan'ı yine Meclis'ten Bahçekapılı uğurlayacak. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Cemil Çiçek Anıtkabir Politika Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500

Yorumlar (13)

GERÇEK KARADENİZLİ:

Bu güne kadar, neyi şaşalı olmadı ki, yetim hakkı demeden sonuna kadar kaynakları hoyratrca kullanmadı mı?

18
16
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Ben Chp nin yerinde olsam, Bu kadar Başarısızlıklardan sonra Komple Partiyi kapatır, AKP mitinglerinde Su Simit satardım.

19
12
yanıtYanıtla
antalya lıkkartaliso@hotmail.com:

bu muhalefete böyle güzel fikirler verme. haketmiyolar. hahahaaa

yanıt0
yanıt0
LALE DEVRİ:

Lale devrindeyiz zaten. Resepsiyonlar törenler göz doldurmalı. Bir de hatıra fotografı herşey tamam. Peki halk mı? Ekmek yoksa pasta yesinler canımm

14
10
yanıtYanıtla
Kamil:

O koltuktan kalkmak nasip olmaz inşallah

7
12
yanıtYanıtla
ahmetahmetgrkan@ymail.com:

sen şimdi dua mı ediyon beddua mı lütfen açıkla merak içindeyim. .

yanıt0
yanıt0
ENSARİ:

o kadar kutu parası var yakışır böyük usteeee. müslümanın çok parası olmalı zaten.

6
2
yanıtYanıtla
GÜNDÜZ:

SIRTIMIZDAN GEÇİNENLER CEMATI BUNLAR HİÇ PARA SORUNLARI YOK . BEN HAKIMI HELAL ETMİYORUM.

6
1
yanıtYanıtla
unfortunate bedouın:

O KOLTUKTAQ HEP BİR ÇUVAIDIZ OLACAK. NEREYE NBATARB BİLMEM. V:ÇDAN OLABİLİR Mİ?

0
3
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Off bu medya, bazen medyanın tamamen kapatılmasını istiyorum, gazetelerin, tv. lerin yasaklanmasını, şöyle huzurla bir kafamızı dinleyelim, zaten o yüzden gazete almıyorum ama tv. den kaçamıyoruz, haberleri bırak. . bakarken bile kusmak istiyorum. . spor sunumları bile içimi karartıyor, her kanal kendi siyasi göörüşüne göre milleti yönlendirmeye çalışıyor, tüm ülke insanını sığır yerine koyuyorlar resmen, tamam diyeceksiniz ki böyle yasaklar diktatörlüklerde olur. . bende istemem tabiki kapatılmalarını ama hakediyorlar doğrusu, alın işte bir örnek; bugün sayfada doğru dürüst haber yok. . almış site tarafın taraflı bir haber-yorumunu. . buraya haber diye monte etmiş, kraliyet. . tac gibi kelimelerle süsleyerek seçimle. . hemde halkın seçimiyle CB olduğunu unutturup. . İLLA halka Erdoğan''ın padişah olduğu izlenimini verecekler. Hayatı abartılar. . yalanlar olmuş bu medyanın.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title