Haberler

Tayaş Gıda Başarılarını Sürdürüyor

Tayaş Gıda 2008 Yılı İtibarı ile Yurt İçinde Etkinliğini Artırma Kararı Almış Olup Profesyonel Bir Satış Kadrosu Kurarak Kanal Bazlı Çalışma Anlayışı ile Hareket Etmektedir.

Tayaş A.Ş. 1974 yılında Tatsan Çikolata ve Şekerleme San. Tic. A.Ş. olarak Konya'da kurulmuş olup 1992 yılından beri bünyesine kattığı Gebze' deki üretim tesislerinde Tayaş Gıda San. ve Tic. A.Ş. unvanıyla faaliyetine devam etmektedir. Bu adım Tayaş'ın şirketleşme tarihidir.

Tayaş A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda kurucusu olan Sn. Şevket TAYCI' nın, Çikolata ve Şekerleme sektöründeki serüveni Konya/Ereğli'de bir şekerleme dükkânında çıraklık yapması ile başlar ve 1960 yılında küçük çaplı üretim yapan bir işletme ile devam edip, sonrasında şirketleşir. Yarım asırlık bir firma olan TAYAŞ bu zaman zarfında kalite ve müşteri memnuniyetini rehber edinerek büyümesine devam etmektedir.

Tayaş A.Ş. bugün itibari ile üretici ihracatçıları arasında Türkiye'nin ilk 500 firması içinde yer alan, toplam 45.000 m2 kapalı alanda faaliyet gösteren iki fabrika ve 800 personeli ile %90 nın üzerinde kapasite ile çalışmakta olup; günlük 100 Ton satışa hazır üretim kapasitesine ulaşmıştır. TAYAŞ yıllık üretiminin %80'lik bölümünü 5 Kıtada yaklaşık 110 ülkeye ihraç etmekte ve %20'sini de iç piyasaya sunmaktadır. Firmanın ürettiği 450 SKU bulunmaktadır.

Bugün Türkiye' nin ilk 1000 Firması içerisinde yer alan TAYAŞ, kendi segmentinde de ilk 10 firma içerisinde yer almaktadır. Ayrıca 2006-2007-2008 yıllarında Kocaeli ve İstanbul ihracatçılar birliği nezdinde göstermiş olduğu performans nedeni ile ihracatta başarı ödülleri almıştır. Yine 2006 T.C. Gümrükler Genel Müdürlüğü kanalı ile B Sınıfı Onaylanmış Kişi Statü Belgesini almaya hak kazanmıştır ve hala belgenin kullanımına devam edilmektedir.

İhracat konusundaki deneyimini, tesislerinde tavizsiz uyguladığı en ağır kalite ve hijyen kontrol normlarına borçlu olan Tayaş, TSE imalat yeterlilik belgesine sahiptir; ayrıca HACCP ve ISO standartlarında en üst düzeyde akredite edilmiştir.

Farklı ülkelerin en sıkı gıda kodekslerine uygunluğunu sağlayabilen ve ayrıntılı gıda analizlerini yapabilen Üretim ve Ar-Ge departmanları koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinmiş ve uygulamadaki başarısını sürdürmektedir. 2000 yılında Cenevre-İsviçre'de kazanılan Altın Kalite Yıldızı ödülü Tayaş' ın başarısını tescil etmiş ve mükemmele ulaşma çabasını biraz daha teşvik etmiştir. Tayaş A.Ş. bugün dünyanın en yüksek kalite kriterlerine sahip olan ülkesi Japonya' ya bile ürün ihraç eden bir firma konumundadır.

Kalitenin yanında sürekli gelişim de, Tayaş'ın temel özelliklerindendir. Sürekli inovasyon içerisinde olan Pazarlama departmanı yeni ürünler için kılavuzluk etmekte, mevcut ürünlerimizin de geliştirilmesinde anahtar rol oynamaktadır. Ürün kalitesi ve çeşitliliği birçok ülkede Tayaş markasını zihinlere yerleştirmiştir.

Tayaş Gıda 2008 yılı itibarı ile yurt içinde etkinliğini artırma kararı almış olup profesyonel bir satış kadrosu kurarak kanal bazlı çalışma anlayışı ile hareket etmektedir. Bu doğrultuda hem firma hem de ürünlerinin marka algısını yükseltmek amaçlı özellikle TV mecralarını kullanarak faaliyetlerine devam etmektedir. 2010 yılı itibarı ile Türkiye şeker ve çikolata pazarından ciddi pay almayı hedefleyen TAYAŞ gıda geçmişten aldığı tecrübe ve temel yapısını yüksek kapasite ve kalite anlayışı ile harmanlayıp, Türkiye pazarında bu sektörde önemli bir güç olmayı hedeflemektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title