Haberler

Tavuklarını Kovalayan Köpeği Öldürdüğü İddiası

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde tavuklarını kovaladığı gerekçesiyle bir köpeği sopayla öldürdüğü iddia edilen kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Köyçeğiz ilçesinde tavuklarını kovaladığı gerekçesiyle bir köpeği öldürdüğü iddia edilen kişi hakkında tutanak tutuldu.

Alınan bilgiye göre, R.Ö, Gelişim Mahallesi'ndeki evinin bahçesine giren sokak köpeğinin tavukları kovaladığını fark etti. Köpeği bahçesinden dışarı çıkaran R.Ö, çöp konteynerinin yanında yakaladığı hayvanı sopayla dövdü.

Öldüğü belirlenen köpek hayvanseverler tarafından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Mahalledeki vatandaşların ihbarının ardında olay yerine gelen polis ekipleri, R.Ö hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında tutanak tuttu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen, olayla ilgili yaptığı açıklamada yüzlerce köpeğin her gün zehirlenerek ve dövülerek öldürüldüğünü söyledi.

Köpeği öldüren kişiyi kınadıklarını belirten Dağdelen, şöyle dedi:

"Hiç bu kadar vicdansız görmedim. Sırf tavuklarını kovaladığı için bir köpek nasıl olur da öldürülür? Herkesin tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Hayvan hakkını gözetmeyen, insan hakkını hiç gözetmez. Yapılacak yasal düzenlemelerle bu katillerin cezaevine atılması gerekiyor. İnsanın elini vicdanına koyması gerekiyor. Hayvan katletmekle insan öldürmenin arasında hiçbir fark yok. İkisi de can taşıyor. Tepkimizi ortaya koymalıyız."

Dağdelen, R.Ö'nün daha önce de kendi köpeğini kürekle döverek öldürdüğünü iddia etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Türkan Dağdelen Köyceğiz Muğla Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

veli incemanundefined:

Tavuğun hakları ne olacak tavuk ta köpek gibi bir hayvan . tavuğun haklarını yok mu sayacağız kçpeğim tavuğa göre hayvan olarak ayrıcalığı mı var. elbette bir canlının dövülerek , vahşice öldürülmesi yanlış ve çok kötü bir davranış . ama hayvanseverler sadece köpek hakları savunucusu olmamalı . tavuk ta bir hayvan . köpek için gösterdikleri duyarlılığı tavuk içinde göstersinler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title