Haberler

Tavşanlı Osmanlıca Kursu

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri Osmanlıca Kursu’na kayıtlar devam ediyor.

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri Osmanlıca Kursu'na kayıtlar devam ediyor. Yaklaşık 10 gün sonra başlayacak kurslar 3 ay sürecek.

Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi 10 gün içerisinde Osmanlıca Kursu açmaya hazırlanıyor. Halk Eğitim Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'nda ki stant da Osmanlıca öğrenmek isteyenlerin kayıtlarını yapan kurum, 60 kursiyere 20'şer kişilik guruplar halinde hizmet verecek. Kurslar hafta içi ve sonu olarak ikiye ayrılacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda ki standın görevlisi Nuri Olgun, Tavşanlı'da son yıllarda Osmanlıca kursuna olan ilginin arttığını söyleyerek şu bilgileri verdi; "Kursumuz için kayıt işlemlerimiz devam ediyor. Bu hafta içerisinde 60 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İlçemizde 10 tane öğretmenimiz var. Yani eğitim kadrosunda sıkıntımız bulunmuyor, 7'den 70'e herkese Osmanlıca'yı öğretebiliriz. Halk Eğitim Merkezi'nde açacağımız kurslarda hafta içi ve sonu olmak üzere iki sistemde eğitim vereceğiz. Hafta içerisinde Pazartesi ve Çarşamba günleri akşam 18: 00'de hafta sonu ise gündüz saatlerinde kursumuz olacak. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler merkezimizden bilgi alabilir. Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim'in ortaklaşa düzenlediği kurslar 3 ay sürecek" dedi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tavşanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title