Haberler

Tavşanlı İmam Hatip'te Aşure Günü

İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Aşure Günü’nde 600 kişiye aşure ikram edildi.

İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen Aşure Günü'nde 600 kişiye aşure ikram edildi. Okul müdürü Mehmet Koru, yaptığı açıklamada bu etkinliği gelenekselleştireceklerini söyleyerek "Gençlere, çocuklarımıza "Aşure" gibi birlik-beraberlik duygularımızı güçlendiren değerleri unutturmayacağız " dedi.

Muharrem ayının birleştirici gücünü yansıtan Aşure Günleri devam ediyor. Tavşanlı esnafı başta olmak üzere Kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladıkları programlarda son dönemlerde Orta doğu'da yaşanan acılar hatırlatılarak bir an önce sona ermesi için dua ediliyor.

Bu programlardan birisi de Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen Aşure Günü'nde 600 kişiye aşure ikram edildi. Programa okul müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan Aşure etkinliğinde konuşan Okul Müdürü Mehmet Koru, 10 ayrı Hz. Peygamberin Muharrem ayında ihsan ve ikrarda bulunduğunu hatırlatarak bu organizasyonu gelenekselleştirerek öğrencilere birlik ve beraberlik duygularını aşılamak istediklerini söyledi. Koru, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübümüzün programını çok önemsiyorum. Allah Muharrem ayında 10 Peygambere ihsan ve lütufta bulunmuştur. Bugün İslam coğrafyasının çarşı ve pazarlarında olabildiğince hareketlilikler var. Aşure günü bizler için farz yada sünnet değildir, ancak sevap kazanmamız için birer vesiledir. Pişirilen aşurelerden iki ders çıkartabiliriz. Öncelikle aşurenin pişirilişini konuşabiliriz. Pazardan aldığımız onlarca malzemeden muhteşem bir tat elde ediyoruz. Okulumuzu, yaşadığımız çevreyi, ülkemizi hatta dünyamızı bir kazana benzetirsek, bizlere tüm farklılıklarımızla kardeşçe, birlikte yaşayabileceğimizi gösteriyor. İkinci bir derste aşurenin dağıtılmasından çıkartabiliriz. Bu tatlıyı kendimiz oturup yemiyor, eşe dosta dağıtıyor, hal hatır soruyoruz. Bu da birlik ve beraberliğimizi yansıtıyor. Çocuklarımıza bu değerleri unutturmayacağız " dedi.

İmam Hatip Ortaokulu'nun Aşure Günü programı, okul bahçesinde açılan resim sergisi ve aşure ikramıyla sona erdi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title