Haberler

Tavşanlı'da Kurtuluş Coşkusu

Tavşanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tavşanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaymakam Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Uğur Abacı, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ile daire müdürleri ve halkın katılımı ile Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından sela eşliğinde işgalci kuvvetleri simgeleyen siyah bayrağın yerine göndere Türk Bayrağını çekmesiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptı. Güler, " Sakarya'da başlayan İnönü'de devam eden Dumlupınar'da ve Kocatepe'de Dünya üzerinde savaş konusunda uzman bir takım milletlerin hayranlıkla izlediği bir kahramanlık destanının zirveye ulaştığı 9 Eylül'de Anadolu topraklarının tamamının düşmandan arındırılıp bir kutlu yürüyüş kutlu zafer aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin resmen doğuşu… Bu mücadele kahramanlıklarla dolu olan bir mücadele. Osmanlı'nın 3 kıtada hüküm sürüşünün yaklaşık 50 yıllık süreçte Misak-ı Milli diye tabir ettiğimiz sınırların geri çekilmesiyle birlikte bu topraklar üzerinde yaşayan ama derdi bu topraklar olan tek Devlet tek Millet tek Bayrak Ülküsünü kendisine hedef edinen farklı zümrelerin farklı mezheplerin veya mensuplarının ama Anadolu sevdalısı insanların kahramanlık destanının yaşandığı bir yıl. Bu anlamda bizde Tavşanlı halkı olarak bu zaferi aynı düşünceyle aynı duygu yükü yoğunluğuyla ve aynı mutlulukla Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her vatandaş gibi bizlerde yaşıyoruz" dedi.

Törenler Mehmet Erdem'in okuduğu Sakarya Türküsü şiiriyle devam etti.

Tavşanlı Belediyesinin katkılarıyla kurulan Hayıtlı Hizmetler Vakfı Mehter Takımı ile Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gösterileri sonrası Kaymakamlık binası önünde karma resim sergisi açılışı ile törenler sona erdi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Numan Hatipoğlu Mustafa Güler Tavşanlı Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title