Haberler

Tavas'tan Kısa Kısa

Tavas Belediyesi Kent Konseyi'nin ilk genel kurulunda yürütme kurulu üyeleri ve başkanlık seçimi yapıldı.

Tavas Belediyesi Kent Konseyi'nin ilk genel kurulunda yürütme kurulu üyeleri ve başkanlık seçimi yapıldı.

Tavas Belediyesi Kent Konseyi 1. Genel Kurulu, Tavas Kaymakamı Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un da katılımıyla toplandı.

Genel kurulda divan başkanlığına getirilen Akyol, yaptığı konuşmada, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a yapılan saldırıyı kınadı ve kadına şiddeti en ağır şekilde lanetlediklerini söyledi.

Belediye olarak "Hep birlikte el ele yönetelim" anlayışıyla değil, "birlikte hizmet edelim" anlayışı içinde olduklarını ifade eden Akyol, "Tüm vatandaşlarımızı kent konseyinde hizmet etmeye davet ediyorum" dedi.

Genel kurulda daha sonra yapılan seçimlerle Tavas Kent Konseyi Başkanlığına oy birliği ile Ahmet Çetinkaya getirildi. Oylama sonucunda yürütme kurulu üyeliklerine de Mehmet Tunçyürek, Ahmet Yanbaş, Bekir Yakıt, Adem Karaalp, Ferhat İnamlık, Emrullah Kalli, Sıdıka Karayürek, İbrahim Çineli, Hamza Tenekeci, Muhittin Balcı, Hatice Abalıoğlu ve Ahmet İsen seçildi.

-Engelliler için 195 bin kapak topladı

Tavas'ta özel güvenlik görevlisi İbrahim Işılak, topladığı 195 bin mavi kapağı, ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temini amacıyla Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi'ne teslim etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, kapakların tesliminde yaptığı konuşmada, İbrahim Işılak'a teşekkür ederek, engelliler için vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2011 yılında başlatılan kapak toplama projesi kapsamında bugüne kadar 47 ton kapak toplandığını ve bunların satışından elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi engelliler için 150'si manuel, 6'sı akülü 156 adet tekerlekli sandalye temin edildiğini kaydeden Çiyancı, şunları söyledi:

"Çöpe atılan plastiklerin 400 yıl sonra doğada yok olduğunu düşünürseniz çevreyi korurken, çöpe atılan atıkları değerlendirilerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Kapak toplayıp biriktiren duyarlı öğrenci, vatandaş, veli ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Kampanyamız devam edecektir. Yürümesek de konuşmasak da duymasak da içinde yaşadığımız dünyayı yaşamı paylaşıyoruz. Bu sorumluluk hepimizin."

Bağışçı Işılak da yaklaşık 10 yıldır mavi kapak topladığını dile getirerek, "Bunların hepsini engellilere tekerlekli sandalye kazandırılması için Sakatlar Derneği Denizli Şubesi'ne teslim ediyorum. Mavi kapak toplamaya devam edeceğim" dedi.

-Tavas'a 300 çınar ağacı

Tavas Belediyesi, "Yeşil Tavas, Temiz Çevre" kampanyası çerçevesinde Tavas merkez ve mahallelerinde 300 çınar dikimi başlattı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 2015 sezonunda Tavas ve mahallerinde muhtarlar ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla başlattıkları "Yeşil Tavas, Temiz Çevre" kampanyası kapsamında, uygun olan her yeri ağaçlandıracaklarını belirtti.

Kampanya kapsamında daha önce Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Tavas Orman İşletme Müdürlüğüyle işbirliğiyle Acıpayam kavşağından itibaren karayolu kenarında yaptıkları ağaçlandırmayı mahallelerde sürdüreceklerini dile getiren Akyol, şunları kaydetti:

"Torbalı Fidan Müdürlüğünden getirttiğimiz yaklaşık 6 metrelik 300 çınar ağacımızı bütün mahallelerimize dikeceğiz. Yeşil alanların artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Orman Haftası kapsamında 15 Mart'a kadar ağaçlandırma işlemi tamamlanmış olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Turhan Veli Akyol İbrahim Işılak Denizli Tavas Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

kamil:

bence zeytin ağacı dikilse fena olmazdı, meyvelerinden fakir fukara yararlanırdı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title