Haberler

Tatvan Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi

Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yıl sonu sergisi düzenlendi.

Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yıl sonu sergisi düzenlendi.

Tatvan sahilindeki İşletme Parkı'nda düzenlenen serginin açılışına katılan Vali Nurettin Yılmaz, halk eğitimin kurslarına katılan kursiyerlerin, içlerindeki sevgiyi ve güzellikleri eserlerine yansıttıklarını söyledi.

Kursiyerlerin yıl boyunca büyük emek sarf ettiğini ve güzel eserler ortaya çıkardıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Uzun süreli bir çalışmanın meyvelerini görmek için buradayız. Çabalarından dolayı genç kızlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnsan bir işi severek, isteyerek, arzu ederek ve gönüllü olarak yaparsa, çok güzel sonuç alır. Kursiyerlerimizin de öğrendiği bu meslekleri devam ettireceğine inanıyorum. "

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kalender ise kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Halk eğitim merkezi olarak ilçe merkezi ve köylerde 12 kurs açtıklarını ve bu kurslara 400 kadının katıldığını dile getiren Kalender, "Biçki dikiş, giyim, el ve makine nakışları kurslarını tamamlayan kursiyerlerimiz birer meslek sahibi oldu. Bu kursiyerlerimiz artık kendi ayaklarının üzerinde duracak ve aile bütçesine katkı sunacak. Bugün 150 kursiyerimizin yaptığı bin 500 ürünü sergiliyoruz. Sergimiz 3 gün açık olacak" dedi.

Ayrıca ilçede okuma yazma bilmeyen kadınları da tespit ettiklerini kaydeden Kalender, bu kapsamda 91 okuma yazma kursu açtıklarını ve bu kurslara bin 400 kişinin katıldığını ifade etti.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Abdullah Ok, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title