Haberler

Tatvan Fuarı 10 Temmuz'da Açılıyor

Tatvan ilçesinde 10 Temmuzda açılışı gerçekleştirilecek olan "48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali'nin 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Tatvan ilçesinde 10 Temmuzda açılışı gerçekleştirilecek olan "48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali'nin 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Düzenlenecek fuar hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, fuar kapsamında düzenlenecek programlar çerçevesinde ticari faaliyetler ile sportif faaliyetler ve kültür sanat etkinlikleri yapılacağını söyledi.

Fuarın açılışının kortej yürüyüşle başlayacağını belirten Aksoy, çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.

Her kesime hitap edecek olan fuarda her gün farklı programlar ve etkinlikler yapılacağını vurgulayan Aksoy şöyle konuştu:

"Fuar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Van Gölü'nün Tatvan ilçe merkezi kıyısında kendi adına ayrılmış olan yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda her yıl 20 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan fuarımız son yıllarda büyük rağbet görmekteydi. Bu kapsamda 2016 yılı itibariyle fuar alanımızda ve çevresinde hayata geçirdiğimiz sahil düzenleme projesiyle kafeteryaları, restaurantları ve yeşil alanları oluşturarak halkın hizmetine açtık. Yenilenen yol, kaldırım ve peyzaj çalışmaları ile ziyaretçilerimizi daha güzel bir ortamda ağırlayacağız. Bu yıl 48'incisini düzenleyeceğimiz fuarımızın daha kapsamlı, her sektöre hitap edebilmesi ve sadece bölgesel ekonomiye değil ülke ekonomisine de katkıda bulunması için program akışında bazı değişikler yaptık. Fuarımıza ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnaflarımızı davet ettik. Fuarımızda sanayi, turizm, tarım ve benzeri sektörlere yer vererek fuarımızın misyonunu genişletip sektörel fuarcılık ile her kesime hitap etmeyi düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fettah Aksoy Türkiye Tatvan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title