Haberler

Tatvan Belediyesi'nin Kurs Kayıtları Başladı

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından her yıl ücretsiz olarak eğitim imkanı sunduğu kültür-sanat ve meslek edinme kurslarının yeni dönem için kayıtları başladı.

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından her yıl ücretsiz olarak eğitim imkanı sunduğu kültür-sanat ve meslek edinme kurslarının yeni dönem için kayıtları başladı.

Özellikle öğrenci, yetişkin ve ev hanımlarına yönelik açılan kurslar hafta içi ve hafta sonu her gün devam edecek. Önceki yıla nazaran kurs alanını genişleten belediye, bu yıl da 13 branşta eğitimlerini sürdürecek. Kursiyerlere filografi, temel sekreterlik hizmetleri, resim, bilgisayarlı muhasebe, saz, aşçı yardımcılığı, takı tasarım, ebru, rölyef, iğne oyası, gitar, Kur'an, mefruşat ve dikiş nakış gibi birçok alanda eğitim verilecek. Kursların tamamlanmasıyla beraber açılacak sergilerde, kursiyerler eğitim süresi boyunca yapmış oldukları eserleri sergileyecek.

Kursiyerlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirmesi ve hobilerini geliştirip mesleki yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla her sene çeşitli kurslar düzenlediklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, "Kültür Merkezinde her yıl farklı alanlara hitap edecek kültür sanat kursları açıyoruz. Bu yıl ise yaklaşık 13 farklı branştaki kurslarımızın kayıtları başladı. Kursiyerlerimiz bu kurslar sayesinde yeteneklerini geliştirip birer kazanç haline dönüştürüyor. Genç kursiyerlerimiz boş zamanlarını değerlendirmekle beraber becerilerini geliştiriyor, hanımlar ise sosyalleşmenin yanı sıra el yeteneklerini geliştirerek meslek ediniyor" ifadelerini kullandı.

Tatvan Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu ücretsiz kurslara katılmak isteyen kursiyer adayları, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezine başvurmaları gerekiyor. Ayrıca kurs branşları ve kurs kayıt bilgileri hakkında 0 434 827 50 21 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecekler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Tatvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title