Haberler

Tatil Planlarına Kütüphane Gezisini de Katın'

Amasya Bayezit İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Gül, aileler ile öğretmenlere çocukları ve öğrencileriyle birlikte kır gezisi veya hafta sonu eğlencesi yerine tatil planlarına kütüphane gezisini de katmalarını önerdi.

Amasya Bayezit İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Gül, aileler ile öğretmenlere çocukları ve öğrencileriyle birlikte kır gezisi veya hafta sonu eğlencesi yerine tatil planlarına kütüphane gezisini de katmalarını önerdi.

Kütüphanelerin birer bilgi birikimi merkezleri olduğu gibi toplumsal hafıza merkezleri olduğunu belirten Mustafa Gül, "Aileler çocuklarıyla, öğretmenler öğrencileri ile bir kır gezintisi ya da hafta sonu eğlencesi yerine tatil planlarına kütüphaneyi gezmeyi katamaz mı? Çok eski ve çok vefalı bir dostumuzun evine ziyarete gider gibi orada nelerin bulunduğunu nasıl davranılması gerektiğini okumanın bir bireyin insanlığa borcu olduğunu öğretmenin erdemini hayal edebiliyor muyuz? Şunu unutmayalım ki, kütüphanelerde her kitabın bir okuyucusu olacağı gibi her okuyucunun da bir kitabı bulunmaktadır" dedi.

Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 52'ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kütüphanelerin sadece ödev yapılan, ders çalışılan yerler olmayıp günlük gazete ve süreli yayınların da takip edildiği 7'den 70'e herkesin gelebileceği mekanlar olduğuna değinen Gül, "Halkımıza özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza kitap okuma zevkini kazandırmadıkça okumayı günlük hayatımızın bir parçası haline getirmedikçe ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmemizi tamamlamamız, bilgi çağını yakalamamız mümkün değildir. Bilerek yada bilmeyerek her gün önünden geçip gittiğimiz bir şehrin kütüphanesinde yüzyılların birikimini binbir güçlüklerle ömürler tüketilerek elde edilen bilgi birikimleri bulunmaktadır. Başka bir deyişle bizim çoğu zaman merak bile etmediğimiz kütüphaneler zihnimizin, ruhumuzun yorgunluğunu tedavi edecek bir hastane ve bir terapi merkezidir. Peki kitaplar yan yana dizilmiş, birbirine dikilmiş kağıtlar mıdır? Yoksa bize geçmişimizi en iyi tanıtan geleceğimize ışık tutan ve bizi mükemmele götürebilecek en güvenilir araçlar mıdır?" diye konuştu.

Kütüphane Müdürü Gül, Cumhuriyet döneminde ilk kurulan kütüphanelerden olan Bayezit İl Halk Kütüphanesi'nin aynı binada halk bölümü, çocuk bölümü, internet erişimi, süreli yayınlar ve görme engelliler bölümü olarak hizmet verdiğini ayrıca 46 bin 788 kitaba sahip olduğunu söyledi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gül Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title