Haberler

Taşova Emniyet Müdürü Sönmez Açıklaması

Taşova Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, düğünlerin hüzün ve acı evine çevrilmemesi için, vatandaşa düğünlerde silah atmayın uyarısında bulundu.

Taşova Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, düğünlerin hüzün ve acı evine çevrilmemesi için, vatandaşa düğünlerde silah atmayın uyarısında bulundu.

Sönmez, yaptığı açıklamada, düğünlerde rastgele havaya ateş atılması sonucu insanların hayatlarını kaybettiğine işaret etti.

Yaz aylarında düğün ve sünnet merasimlerinde artış olduğunu belirten Sönmez, "Yaz mevsimi Anadolu'da düğün mevsimi olarak bilinmektedir. Bu özel günlerimizi silah atarak hüzün ve acı gününe çevirmeyelim. Düğünlerde silah atmayın, hayat karartmayın. Meskun mahallede açılan ateş ile herhangi bir insanın hayatına son verilebilir. Şenlik ve etkinliklerdeki silah atma alışkanlığına artık son verilmelidir. Mutluluğun gözyaşına dönmemesi için, düğüne kan damlamaması hususunda sizlerin de bize destek olmasını istiyoruz" dedi.

Silahların eğlence ve kutlama aracı olmadığına vurgu yapan Sönmez, "Vatandaşların düğün sahibi olarak belirtilen kurallara uymayan insanları polise bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde mutlulukları hüsrana dönebilir. Sünnet ve düğün merasimi yapan vatandaşlarımızı tebrik eder, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Taşova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title