Haberler

Taşova'da "Namazla Diriliş Konferansı" Düzenlendi

AMASYA (AA) – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Namazla Diriliş Konferansı" düzenlendi.

AMASYA (AA) – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Namazla Diriliş Konferansı" düzenlendi.

Belediye düğün salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan AGD Taşova Şube Başkanı Mustafa Şimşek, namazın müminleri küfre, şirke, zulme karşı mücadeleye sevk eden bir direniş ve diriliş kaynağı olduğunu söyledi.

"Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun elçisidir" inancına dayanan tevhid inancının namazla eyleme dönüştüğüne işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Namaz, İslam'da ilk farz kılınan ibadettir. Kur'an kasten namaz kılmayanların cehenneme gideceklerini söyler. Her namaz bir inkılap, bir diriliştir. Merhum Necmettin Erbakan hocamız, biz Anadolu Gençlik mensuplarına sık sık şu hadisi hatırlatırdı. 'Namaz dinin direği, cihat zirvesidir'. İşte biz de bu önemli konuyu işlemek üzere programı tertip ettik."

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut, namazın İslam dininin en önemli ibadeti olduğunu fakat Türkiye'de namaz kılan insan sayısının oldukça düşük oranlarda kaldığını ifade etti.

Namaz kılan insan sayısını artırmada anne babalara ve topluma önemli görevler düştüğünü vurgulayan Bulut, "Namaz gönüllüleri olarak ülkemizi karış karış dolaşıyoruz. Çok dolaşmamız gerekiyor. Namaz dinin direği, cennetin anahtarı ama ülkemizde yaşayan Müslümanların yüzde 70'i 5 vakit namaz kılmıyor. Namaz kılan yüzde 30'luk kısım namazı huşu içerisinde kılamıyor. Anne babalara bu anlamda büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı seccade ile tanıştırmamız gerekiyor. Eğer çocuklarımıza namaz alışkanlığı kazandıramazsak bunun vebali büyük olur" dedi.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona eren konferansa Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Müftüsü Harun Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Mustafa Şimşek Taşova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title