Haberler

Taşkın'dan Sanayicilere Yeni İhracat Adresi Ruanda

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Geçmiş Dönem Başkanı ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Afrika Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, İzmirli sanayicilere Ruanda adresini gösterdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Geçmiş Dönem Başkanı ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Afrika Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, İzmirli sanayicilere Ruanda adresini gösterdi. Ruanda Ankara Büyükelçisi CaesarKayızarı'yı İzmir'e davet ederek ağırlayan Taşkın, kenti tanıtırken, karşılıklı işbirliği imkanlarının geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Sanayicilere dış ticarette Ruanda fırsatını değerlendirmelerini isteyen Taşkın, " Türkiye'den Ruanda'ya giden herkes Ruanda'ya birçok şey ihraç edebilir. Bu ülke aynı zamanda Demokratik Kongo Cumhuriyetinin doğu tarafına ve Burundi ye de bir giriş ülkesidir. Orta Afrika'da Büyük Göller Bölgesi'nde yer alan Ruanda'nın nüfusu 8,2 milyondur. Bugün her şeyi ithal eden Ruanda'nın en büyük yatırım fırsatları da ithal ettiği kalemleri ülkesinde üretebilmesidir. Ruanda pazarı İzmirli sanayiciler için hala keşfedilmeyi bekliyor. Ruanda en çok demir çelik, hazır kapı, televizyon, çimento, kağıt, süt, un, sabun,yıkama deterjanları, seramik, yedek parça, tarım aletleri, traktör, mobilya, gelinlik, sağlık ekipmanları, hastane malzemeleri ithal ediyor. İzmir'de bu sektörlerde ön plana çıkmış bir kent. Sanayicilerimiz bu fırsatı kaçırmamalı" dedi.

Ruanda'nın Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istediğini, Ankara'daki büyükelçilik ve ticaret ataşeliğinin bu ülke ile iş yapmak isteyen işadamlarına her türlü desteği verdiğini anımsatan Taşkın, Türkiye'nin Ruanda Büyükelçiliğinin de her konuda yardımcı olduğunu kaydetti. Ruanda'nın turistlik açıdan inanılmaz güzel bir ülke olduğunu dile getiren Taşkın şöyle konuştu: "Ruanda'ya THY uçuş yapıyor. Türkiye'den vize istemiyor. Bu ülkede goril turizmi yapılıyor. Avrupalılar goril görmek için bu ülkeye gidiyor. Ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacak Ruanda'yı bütün işadamlarına tavsiye ediyorum. DEİK Afrika Koordinatör Başkanı olarak bu tür çalışmaları bundan sonrada sürdüreceğim. Afrika pazarı Türkiye için büyük bir potansiyel. Bunu değerlendirmeliyiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Tamer Taşkın Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title