Haberler

Taşeli Platformu Çalışmalara Başladı

Mersin sınırları içindeki 7 ilçenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek ve önerilerde bulunmak amacı ile kurulan Taşeli Platformu, çalışmalara başladı.

Mersin sınırları içindeki 7 ilçenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek ve önerilerde bulunmak amacı ile kurulan Taşeli Platformu, çalışmalara başladı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşayan iş adamlarınca kurulan platformun, Silifke, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve Erdemli ilçelerini kapsayan, kültür, turizm ve spor alanlarında çalışmalara yoğunlaşacağı belirtildi.

Açıklamada, bölgenin ön plana çıkarılmasının hedeflendiği belirtilirken, şunlar kaydedildi:

"Taşeli Platformu, öncelikli olarak, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerini önce bölge insanına, sırasıyla, ulusal ve uluslararası platformlarda ve mecralarda duyurma ve tanıtma gayreti içinde olmayı planlayan bir platform. Turizm açısından da bölgenin cazip bir bölge olmasını sağlamak ve bu olgunun iletişimi için ön ayak olmayı hedefliyor. Bölgenin yetiştirdiği sanatçı, akademisyen ya da kendi alanında başarı elde etmiş hemşehrilerin ulusal ve uluslararası arenada daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan platform, bölgenin sportif potansiyelinin de öne çıkartılmasını hedefleri arasına aldı. Dağcılık, yamaç paraşütü, yelken, rafting, yüzme ve güreş gibi spor dallarında bölgenin geniş potansiyelini öne çıkartarak yeni bir merkez olması da platformun hedefleri arasında yer alıyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Silifke Anamur Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title