Haberler

Taş Atmak Değil; Şehit Olmak İstiyorlar!

Güncelleme:

Adana'da, Çeşitli Suçlara Karışan Çocukların Rehabilitesi Kapsamında 120 Çocuk, Çanakkale Gezisine Gitti.

Adana'da, polise taş atmak da dahil, çeşitli suçlara karışan çocukların rehabilitesi için yürütülen projeler kapsamında 120 çocuk, Çanakkale gezisine gitti. Şehitlikten etkilenen gençler, şehit olmayı istediklerini belirttiler.

Adana'da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ''Umut Yıldızı Projesi'' kapsamında, suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen ''Yaşam Koçluğu Projesi'' ile Çanakkale'ye giden 120 öğrenci, 20 öğretmen ve 11 polis, Adana'ya döndü.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme (MEKSA) Vakfı ve Çocuk Şube Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin başkanı Elif Alper Delice, MEKSA tesislerindeki karşılama töreninde yaptığı açıklamada, 18 saatlik yolculuğun ardından, Çanakkale'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kampına yerleştiklerini kaydetti.

Gezi boyunca öğrencilerin, Çanakkale'deki tarihi değerleri gördüklerini ve rehberlik eden bir polisin anlatımıyla, bilgi sahibi oldukları belirten Delice, şöyle devam etti:

''Birçok öğrencimiz ilk defa feribota bindi, 11 metre karelik bir otobüsün içinde güzel paylaşımlar yaşadılar, bir odayı arkadaşlarıyla paylaştılar, birbirlerine misafir oldular.

Vatan ve millet sevgisinin aşılanmasının gerektiği bir dönemdeyiz. Biz ırk, din, dil fark etmeksizin, bu topraklarda yaşayan hepimiz, tek bir şey için varız. Bugünlerde bunu daha çok ön plana çıkartmayı istedik. Öğrencilerimiz zaten Çanakkale'ye gitmeyi talep etmişlerdi. Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün oluruyla gittik. Yorucu ama, çok katkı sağlayan bir yolculuktu. Bundan dolayı çok gururluyuz.''

Geziye katılan öğrencilerden Rıdvan Öner, gezide Anadolu halkının Çanakkale'de yaptığı savaşı ve Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gördüklerini ifade ederek, ''Vatanımızda yaşananları, şehitlerimizi gördük. Ne şartlarda ve zorluklarda düşmanı yendiğimizi gördük. Şehitliği görünce, ben de şehit olmayı istedim'' dedi.

Sedef Dokuyan ise Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile kendilerine eşlik eden polislere ve öğretmenlere teşekkür ederek, ''Çanakkale'de geçmişimizde bu topraklar için çok şehit verdik. Bunun anlamını görmek, önemini kavramak için gittik. Şehitlikte bir çok arkadaşımız şehit dedelerini, büyük babalarını gördü. Büyük bir duygu patlaması yaşadılar. Bir yandan da mutlu olduk'' diye konuştu.

Rıza Uludağ da yolculuk boyunca kardeşliği, sevgiyi ve arkadaşlığı öğrendiklerini belirterek, ''40 saati bir otobüste geçirmek çok farklıydı. Şehitlikte ise tüylerim diken diken oldu''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

title